Super Mario 64 bo dobil podporo za PC

Super Mario 64 je legendarna igra, ki je celemu svetu pokazala, česa vsega so zmožne igre v 3D pogledu. Za svoj čas je bil to res vrhunec tehnologije, vendar pa ni vse samo o grafiki. Mario 64 je imel tudi odlično igralnost, spektakularne in razgibane nivoje ter idealno glasbeno spremljavo.

Ker je to Nintendov izdelek, PC-jaši tega naslova niso bili nikoli deležni. Seveda se da igro danes preigravati skozi razne emulatorje, ampak čistokrvne predelave nismo nikoli doživeli.

Vendar je sedaj nekdo v letu 2019 sklenil, da je tega dovolj. Nedolgo tega je skupnost popolnoma predelala izvorno kodo in jo objavila na githubu. In iz tega se je nekdo odločil narediti nativno varianto, ki jo bomo lahko poganjali na PC-ju in to na preprost in inovativen način.

Za igranje boste potrebovali kopijo igre Super Mario 64 oz. njen ROM. To je verjetno zato, da ne bi Nintendo popolnoma znorel in zahteval umik projekta. Roko na srce, to se še vedno lahko zgodi, saj Japonec ni ravno vesel ravnih predelav svojih iger za računalnike.

Torej, kaj nam bo prinesla ta predelava? Najprej je tu podpora za miško in tipkovnico, veselimo pa se lahko tudi višje ločljivosti. Zagotovo nas nato čakajo še nadaljnje modifikacije grafike in vsega, česar se bo še spomnila modderska skupnost.

Projekt je še zelo zgodnji fazi, a lahko Mariota že uspešno poganja, kot lahko vidite na spodnjemu posnetku. Datuma izda zaenkrat še nimamo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime