World of Warcraft Classic se je znašel pod obsežnimi DDOS napadi

World of Warcraft Classic je komaj začel res dobro obratovati, že je naletel na prve nadlegovalce, ki jim igra ne diši in so se zato odločili uprizoriti obsežen DDOS napad.

Ti so že dolgo ena od stvari, ki nadlegujejo igričarsko industrijo, saj so bili prisotni že takrat, ko je originalno izšel World of Warcraft. Ni kaj, Blizzard se je res potrudil pričarati realistično izkušnjo vanilijske različice WoW-a.

Šalo ob stran, napad se je začel včeraj ob 16.00, odgovornost pa je prevzela skupina UkDrillas. Svoje namere so sporočili na Twitterju in zagrozili so, da bodo v roku pol ure napadli vse ameriške PvP strežnike.

To se je nato tudi zgodilo in strežniki so padali kot za stavo. Blizzard se je z napadi boril kar nekaj ur, na koncu pa mu je vendarle uspelo zajeziti padanje strežnikov.

Ti sedaj trenutno obratujejo kot ponavadi, tako da se lahko varno podate nazaj v Azeroth avanture. Twitter račun, ki se je hvalil z napadi je bil izbrisan, ni pa še potrjeno, ali so bili res oni odgovorni za padanje strežnikov.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Na splet ušel nov Assassin’s Creed Valhalla posnetek, ki prikaže šefovsko bitko

Nekaj dni nazaj smo poročali o prvem pravem igralnem posnetku za prihajajoči Assassin's Creed Valhalla. Nek pogumnež je na splet brez dovoljenja...

Ubisoft za en teden podarja dostop do vseh svojih iger

Francoski založnik Ubisoft nam bo čez nekaj dni pokazal, na čem vse je delal zadnje leto in glede na to, da je...

Prvi Ultra skupek zmajevskih skinov v igri Valorant vas bo stal okoli 100 €

Valorant je zabavna večigralska igra, a razvijalec Riot je ni izdal samo zaradi tega, ker se je počutil darežljivega, ampak zato, da...

2 KOMENTARJI

    • Za dober DDOS potrebuješ bolj ali manj le denar. Pa mal moraš bit pameten, da se zakriješ.

      Drugač pa point DDOSov je to, da uporabnikom onemogočiš dostop do nečesa in z njihovo jezo potem “uničuješ” nekaj. Ampak, da bi to delovalo bi moral s tem vplivati na tisoče ljudi, in zato je zelo neučinkovito.

      Pa nikalor ti ne priporočam tega delat v sloveniji, ker na konc bomo spet dobil kak nov neumen zakon, ki nima ne glavene riti, ker bi bila to njihova “rešitev” za te zadeve.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!