World of Warcraft Classic se je znašel pod obsežnimi DDOS napadi

World of Warcraft Classic je komaj začel res dobro obratovati, že je naletel na prve nadlegovalce, ki jim igra ne diši in so se zato odločili uprizoriti obsežen DDOS napad.

Ti so že dolgo ena od stvari, ki nadlegujejo igričarsko industrijo, saj so bili prisotni že takrat, ko je originalno izšel World of Warcraft. Ni kaj, Blizzard se je res potrudil pričarati realistično izkušnjo vanilijske različice WoW-a.

Šalo ob stran, napad se je začel včeraj ob 16.00, odgovornost pa je prevzela skupina UkDrillas. Svoje namere so sporočili na Twitterju in zagrozili so, da bodo v roku pol ure napadli vse ameriške PvP strežnike.

To se je nato tudi zgodilo in strežniki so padali kot za stavo. Blizzard se je z napadi boril kar nekaj ur, na koncu pa mu je vendarle uspelo zajeziti padanje strežnikov.

Ti sedaj trenutno obratujejo kot ponavadi, tako da se lahko varno podate nazaj v Azeroth avanture. Twitter račun, ki se je hvalil z napadi je bil izbrisan, ni pa še potrjeno, ali so bili res oni odgovorni za padanje strežnikov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

    • Za dober DDOS potrebuješ bolj ali manj le denar. Pa mal moraš bit pameten, da se zakriješ.

      Drugač pa point DDOSov je to, da uporabnikom onemogočiš dostop do nečesa in z njihovo jezo potem “uničuješ” nekaj. Ampak, da bi to delovalo bi moral s tem vplivati na tisoče ljudi, in zato je zelo neučinkovito.

      Pa nikalor ti ne priporočam tega delat v sloveniji, ker na konc bomo spet dobil kak nov neumen zakon, ki nima ne glavene riti, ker bi bila to njihova “rešitev” za te zadeve.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime