Apple uradno predstavil iPhone 11

Če vas prsti srbijo za novim Applovim izdelkom, potem je vašega čakanja že skoraj konec. Apple je včeraj na predstavitvi v San Franciscu predstavil naslednjo generacijo svojih telefonov, ki so jih nepresenetljivo poimenovali preprosto iPhone 11.

V bistvu so bile najavljene tri različne verzije: iPhone 11, iPhone Pro ter iPhone 11 Pro Max.

Navadni iPhone 11 bo vseboval 6.1 inčen zaslon LCD Liquid Retina, kar je isto kot pri predhodniku iPhone XR, s enajstica vsebuje še eno dodatno kamero. Na zadnji strani lahko sedaj odkrijemo dve, 12 mega pikselni kameri, z navadno široko in z ultra-široko lečo. To naj bi nam omogočalo zajemanje neverjetnih fotografij, čemur bo pripomogel tudi način Night Mode. Ta bo izboljšal zajemanje fotografij v temi, svetloba pa se bo samodejno izravnavala glede na okoliške pogoje.

iPhone 11 bo podpiral snemanje v 4K ločljivosti pri 60 sličicah na sekundo, vključili pa so tudi snemanje v počasnemu posnetku. Predvidevamo, da bodo tako imenovani “slowfies” postali hudo popularni.

Telefon bo poganjal novi procesor A13 Bionic, Apple pa se hvali, da njihov naslednje generacijski telefon vsebuje najhitrejšo grafično in procesno enoto, ki trenutno obstaja na trgu. Operacijski sistem je iOS 13, ta pa naj bi vseboval tudi tehnologijo “enhanced face ID”, ki naj bi poskrbela za hitrejše odklepanje telefona preko zaznavanja obraza.

iPhone 11 bo na voljo v 64GB, 128GB in 256GB izvedbi.

Vse lepo in prav, žal pa bo zaslon še vedno na vrhu vseboval zarezo, 3.5 mm vhod za slušalke pa je očitno postala stvar preteklosti.

Kaj je potem glavna razlika med vsemi tremi modeli?

Na kratko: zaslon in kamere. iPhone 11 vsebuje 6.1 inčen LCD zaslon, medtem ko iPhone 11 Pro vsebuje bolj kvaliteten 5.8 inčni Super Retina XDR OLED zaslon, Pro Max pa je od njega še večji, saj nosi masivnih 6.5 inčev.

Še ena razlika je kamera, saj iPhone 11 vsebuje samo dve, medtem ko Pro in Pro Max nosita po tri – tretja je telefoto leča.

Razlika gre tudi na račun kapacitete. Pro in Pro Max bosta na voljo v 256Gb in 512GB izvedbi, ne smemo pozabiti pa tudi na vodoodpornost. iPhone 11 lahko potopimo do dveh metrov za 30 minut, medtem ko Pro in Pro Max lahko preživita tudi do pol ure pri 4 metrih globine.

Cena

Zaenkrat so znane cene v Nemčiji in te bodo malce nižje od lanskih modelov. Vseeno zadeva ne bo poceni. Za navadni iPhone boste primorani odšteti 799 evrov, za iPhone Pro 1.149 evrov in za Maxa 1.249 evrov.

Prednaročila se bodo začela sprejemati že v petek, 20. septembra pa se bo začelo odpošiljanje a le za Američane. Evropejci bomo pa morali še malce počakati.

Hiter povzetek konference si lahko ogledate spodnji posnetek, kjer lahko vidite tudi novo napovedano uro iWatch 5 ter novo iPad tablico.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime