Borderlands 3 kopije za recenzijo dobivajo samo tisti, ki o igri prej niso pisali ničesar negativnega

Spletna stran Kotaku je nedavno spisala članek, ki oriše precej bizarno situacijo glede prihajajoče igre Borderlands 3, tiče pa se kod za recenzijo.

Te ponavadi založniki pošljejo novinarjem par dni pred izidom ali pa celo na dan izida. Tistih par dni igra pomembno vlogo, saj lahko nato recenzija izide istočasno z igro. Opisovalci ponavadi prejmejo kodo, katero potem registrirajo na platformi kot je denimo Steam in začnejo z igranjem ali pa jih v pošti pričaka fizični plošček.

Vendar pa je Borderlands 3 drugačen. Založnik 2K in razvijalec Gearbox namreč nista priskrbela kod, ampak so PC opisovalci prejeli Epic Games račun ter prijavne podatke za tega. Opisovalce so opozorili, naj se izogibajo DirectX 12 načina ter da morda njihove shranjene pozicije ne bodo prenesene v končni izdelek.

To niti ni preveč čudno, saj igre velikokrat ob izidu dobijo ogromen popravek, ki popravi tiste večje napake. Vendar pa je pri temu bizarno dejstvo, da shranjene pozicije ne bodo kompatibilne, zato so se pojavile skrbi, da so opisovalci morda dobili kopijo igre, ki ni enaka končnemu izdelku. To je precej nespametna poteza, saj lahko nato opisovalec dobi povsem drugo izkušnjo kot kupec in tako recenzija nima pravega pomena. V Borderlands 3 primeru denimo, so morda razvijalci za opisovalce omogočili bolj radodaren “loot”, tako da so ti lahko preizkusili tista močnejša orožja, brez da bi zato ure in ure morali upati na srečo.

Vendar je še bolj bizarna situacija, da 2K Games kod ne želi poslati vsem. Svoje račune so dobile večje strani kot so PCGamer ali pa Polygon, medtem ko je bil Kotaku zavrnjen, razlog pa naj bi bile skrbi glede varnosti. Še več, spletna stran VG247 poroča, da kode ni dobila niti ena evropska stran, med katero lahko prištejemo tudi sebe.

Popularna spletna stran GiantBomb je pred kratkim izdala nov podcast Bomcast, v kateremu so povedali, da prav tako niso dobili svoje kopije, razlog pa naj bi bil dejstvo, da na sejmu E3 za igro niso imeli dovolj hvalevrednih besed.

Morda 2K založnik sedaj pošilja kopije samo tistim opisovalcem, kateri so v preteklosti Borderlands 3 samo hvalili? Če ja, potem jih je PCGamer pošteno ugriznil v rit, saj so igri podelili oceno 63.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime