Goblin – nova igričarska trgovina v centru Ljubljane

Pridobivanje novih iger na svoj PC ali konzolo je mačji kašelj. Vse kar morate storiti je da odprete Steam trgovino, izberete špil, plačate in že se lahko začne igranje.

Ravno zaradi te preprostosti so nastradale prave fizične trgovine, ki prodajajo igre v škatlah, kot smo jih kupovali njega dni. Spomnim se kako je včasih obratovala trgovina Mantis, kamor si lahko celo prinesel rabljene igre in te zamenjal za kaj drugega. Na žalost pa je ta, skupaj z drugimi tradicionalnimi fizičnimi igričarskimi izdelki tipa revije Joker, preprosto umrla, saj ni bila zmožna konkurirati trgu.

K sreči pa niso takšne trgovine povsem izumrle, kar dokazuje novo odprta štacuna Goblin, ki se je prejšnji teden odprla praktično v centru Ljubljane. Trgovino smo pred kratkim obiskali tudi sami in spočeli nekaj fotografij.

Torej, zakaj bi človek v tej digitalni dobi zapustil svoj udobni naslonjač ter se odpravil v fizično trgovino?

Razlogov je več in so med sabo precej različni.

Goblinove police z igrami ponujajo ogromno iger in so zanimive tudi za tiste, ki si ne lastijo ravno najnovejše konzole ali PC-ja. Zbirke segajo od prvega Xbox-a do Nintendo Wii-ja in vseh PlayStation konzol. Vsaka od konzol ima svojo steno, tako da neke prevelike zmede ni, lastnik pa je še dodal, da nameravajo trgovino še dodatno posodobiti z dodatnimi tablami.

Ko smo že pri igrah: trgovina ponuja tudi vračilo denarja ali pa izmenjavanje iger. To pomeni, da lahko kupite špil in če vam po parih dnevih ni všeč, plošček prinesete nazaj in dobite vračilo denarja, ki pa po preteku določenega časa nekoliko izgubijo na vrednosti. Glede podrobnosti izmenjavanja iger je najbolje da jih kar obiščete in povprašate po vseh podrobnostih. Cene iger so primerljive s tistimi, ki jih najdete na digitalnih platformah ali pa še nižje.

Prostor je dovolj velik, da nekega gužvanja ni pričakovati. Postavljena je ena igralna postaja, kjer lahko preizkusite kakšen zanimiv naslov, ne smemo pozabiti pa tudi na UVI Chair stole, ki jih lahko tam praktično preizkusite. Pričakujemo tudi, da bodo ob večjih izidih iger potekali kakšni zanimivi dogodki. Ob otvoritvi je denimo vladala Spyro igra in mob vstopu v trgovino smo lahko videli vijoličasto maskoto, ki je pridno pozdravljala obiskovalce. Navsezadnje: prostor je dovolj velik za takšne vragolije, za kaj ga potem ne bi izkoristili?

Razlog za obisk je tudi dejstvo, da kakšnemu soigralcu podarite kakšno darilo. Fizični medij igre je navsezadnje veliko bolj zanimiv od neke digitalne kode, seveda pa imajo v ponudbi še druge stvari kot so denimo skodelice ali pa figurice junakov iz iger.

Zadnji razlog pa je preprosto to, da se lahko malce podružite z drugimi igričarskimi navdušenci ali pa poklepetate s prijaznimi prodajalci. Kdo ve, morda ravno v sobanah Goblina odkrijete novega sotrpina, s katerim boste veselo preigravali World of Warcraft Classic?

Goblinovo trgovino lahko obiščete na Šmartinski cesti 102 (Mercator Hipermarket), delajo pa vsak dan od 10:00-20:00, razen ob nedeljah, ko vrata zaprejo ob 15:00. Za več informacij lahko obiščete njihovo uradno stran.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. zdi se mi, da je Goblin že kar nekaj časa na naši sceni. mislim, da so bili prej v neki hali v btcju zdaj pa so se preselili v merkator ob robu btcja? no ja, v vsakem primeru pa so že kar nekaj časa na sceni kot spletna trgovina. sicer sem samo enkrat kupil oziroma skušal kupiti od njih, pa žal izdelka ni bilo na zalogi niti ga nikoli niso dobavili. tale “praktično v centru” me je pa kar zbodla. toliko pesniške svobode pa že dolgo ne hehe

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime