Kaj vse smo videli na letošnji IFA konferenci v Berlinu?

Vsako leto se v Berlinu odvije konferenca IFA in tam največji proizvajalce vsakovrstne elektronike pripeljejo najbolj zanimive izdelke in jih ponudijo v vpogled vsem navdušencem nad tehnologijo.

IFA ne špara na denarju in sprehod skozi ogromne dvorane je prava paša za oči. S tem ne mislimo samo glede samih izdelkov, ampak tudi glede prezentacije. Ko enkrat stojiš v sobi, ki je praktično sestavljena iz samo upogljivih ekranov, ti roka samodejno poišče telefon, saj moraš takšne zadeve preprosto zajeti v objektiv.

Samsung je bil še vedno zvezda predstave, saj je bil njihov unikaten telefon Galaxy Fold, kljub vsem porodnim težavam, impresiven izdelek, ki si ga lahko tu tudi prijel v roke in ga upogibal po mili volji. Cena je še vedno astronomska, a to je pač cena takšne pionirske tehnologije.

Ni bil pa Fold edina zanimivost Samsunga, saj so kazali tudi unikaten izdelek AirDresser. Ta je v bistvu omara z obešalniki, ki čisti prah iz vaših oblačil in jih hkrati posuši. Prav tako vsebuje filter, ki odstranjuje smrad in tako poskrbi za vedno sveže dišeča oblačila.

Samsung je tudi predstavil 8K 55 inčno televizijo Q900, ki za svojo ceno 3500 € postavi 8K ločljivost na razpolago tudi navadnemu smrtniku. Cena je še vedno oderuška in velikost niti ni največja, a Q900 nakazuje na to, da namerava Samsung 8K ločljivost postopoma ponuditi v uporabniku bolj prijaznih cenah in kakšen bogataš si jo jo zna omisliti.

Prisoten je bil tudi Huawei in ta je prikazal nekaj novih barvnih kombinacij za svoj telefon P30 Pro, predstavili pa so tudi nove brezžične slušalke Free Buds 3, katere bodo vsebovale hitro polnjenje ter dušenje zunanjega zvoka. Prikazali so tudi mobilni procesor naslednje generacije, Kirin 990. Tega bo vseboval novi Mate 30 telefon, ta pa bo vseboval tudi integriran 5G modem.

LG je prikazal svojo verzijo zložljivega telefona, vendar je ta povsem drugačen od Samsung tekmeca. LG G8X Dual Screen namreč ne vsebuje upogljivega zaslona, ampak samo dvojni zaslon. To je uporabno, če želite naenkrat na napravi izvajati več funkcij, zadev pa na prvi pogled izgleda na moč štorasto. Kdo ve, morda pa znajo na koncu presenetiti.

Asus je prikazal zverinski prenosnik ROG Zephyrus S. ki vsebuje grafično kartico RTX 2080 ter zaslon, s kar 300 Hz osveževalno sekvenco. Med drugim je napovedal novo uro VivoWatch SP, oznanil pa je še, da bo njihov telefon ROG Phone 2 v Evropi zase zahteval 899 €.

Razer je IFA konferenco izrabil za najavo dveh prenosnikov: Blade Stealth 13 in Blade 15. Blade Stealth 13 naj bi bil prvi Ultrabook, ki bo kljub svoji tankosti pod pokrovom posedoval mišice, s katerimi bomo lahko uživali v igričarstvu. Blade 15 pa bo imel nekoliko nižjo ceno in bo omogočal preigravanje iger na prenosniku vsem, ki za to ne bi radi potrošili preveč novcev.

Sony je prikazal svoj novi telefon Xperia 5. Ta je v bistvu zelo podoben Xperia 1 Compact, saj vsebuje trojno kamero, razmerje zaslona 21:9 le da je slednji nekoliko manjši in v premer meri 6.1 inča.

Zgoraj našteto je samo delček tega, kar je bilo prikazano in če bi se spustili v naštevanje vsega, bi zlahka napolnili povprečno knjigo.

Ne pozabite odklikati na naš Facebook, kjer si lahko ogledate masiven seznam fotografij iz sejma IFA 2019.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime