Profesionalni Hearthstone igralec med Grandmasters turnirjem igral še kvalifikacije za Auto Chess turnir

Linh “Seiko” Nguyen je profesionalni Hearthstone Grandmaster igralec iz Nemčije, ki je očitno mnenja, da lahko med rundami Hearthstona svoj čas porabi za še kaj bolj pametnega kot pa v gledanje nasprotnikovih potez.

To je prikazal na nedavnemu Hearthstone turnirju, kjer je igral proti še enemu profi igralcu, Elias “Bozzzton” Sebeliusu. Med potekom igre je Seiko velikokrat pogledal v svoje naročje in precej očitno je bilo, da tip ni povsem osredotočen na dogajanje pred sabo.

Ta nefokusiranost je privedla do usodne napake, zaradi katere je potem Seiko izgubil spopad. V spodnjemu posnetku lahko vidite točen trenutek, ko se je Seiko zavedal svoje usodne napake in igralcu zagotovo ni bilo vseeno.

Kaj ga je potem med igranjem tako hudičevo zamotilo? Si je morda pošiljal SMS sporočila s svojo skrito simpatijo? Ali pa je na tablici gledal Netflix?

Resnico je Seiko priznal kar sam. V naročju je namreč držal prenosnik in hkrati igral kvalifikacije za turnir igre Auto Chess, katera drži nagradni sklad milijona zelencev.

Seveda je nad njegovo obnašanjem usipal plaz kritik. Nekateri so njegovo potezo označili za zabavno, a ogromno igralcev ga je označilo za neprofesionalnega. Pridružil se jim je tudi znan Hearthstone caster Simon “Sottle” Welch, ki je njegova dejanja označil za nespoštljiva – tako do Grandmasters programa, kot tudi do tisoče igralcev, ki bi ubijali za njegovo mesto.

Seiko se je nato javno opravičil, saj je res mislil, da lahko hkrati igra dva turnirja, a mu je Auto Chess vzel preveč fokusa, kar se seveda ni dobro končalo za Hearthstone. Pravi, da bo zapustil kvalifikacije auto Chessa, saj se želi v nadaljnje povsem osredotočiti na Hearthstone.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime