Ta zanimiva aplikacija bo poskrbela za preklic vaših naročnin

Vsak ponudnik vas dandanes želi na vsak način želi prepričati v naročanje na njihov servis, za katerega potem mesečno plačujete naročnino. Te naročnine so se razširile predvsem na tehnološkem področju. Že zdaj imamo ogromno ponudnikov pretočnih servisov za filme in serije kot so Netflix, Amazon Prime, HBO, prihaja pa še Disney+ in kdo ve kaj še vse.

Vsi ti servisi vam velikokrat za preizkus ponudijo brezplačen prvi mesec in če naročnino pred tem prekličete, ne plačate nič. Problem je, ko na to pozabite in se sploh ne zavedate, da vam vsak mesec iz računa odtekajo evri za storitve, ki jih sploh ne potrebujete.

Ravno zato je bila razvita zanimiva aplikacija Free Trial Surfing, ki jo je razvil možakar z imenom Josh Browder. Ideja se mu je porodila, ko je izgruntal, da je mesečno plačeval nekemu fitnesu 20 € in to celo leto, saj se je pozabil odjaviti.

Zadeva je za delovanje precej preprosta. Browder se je povezal z eno večjo banko in vsak uporabnik dobi ob ustvaritvi računa virtualno kreditno kartico in izmišljeno ime, s tem pa se lahko nato naroči na brezplačne, časovno omejene naročnine.

Virtualna kartica je registrirana na njegovo podjetje Do Not Pay in ne bo delovala za nakup ničesar drugega kot pa teh brezplačnih naročnin. Te so nato samodejno preklicane in končna stranka tako ne plača ničesar.

Browder pravi, da so najbolj pogoste storitve, ki jih želijo stranke preizkusiti Netflix in razne pornografske strani. Povedal je tudi, da je veliko strani že želelo blokirati njegove virtualne kartice, a je njegova partnerska banka tako velika, da bi ob temu zafrknili veliko svojih strank in bi praktično morali preklicati svoj “free trial” program.

Free Trial Surfing je zaenkrat na voljo samo na iOS napravah, v razvoju pa je tudi verzija za brskalnike.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime