Football Manager 2020 poskuša prepričati industrijo iger, da ta preklopi na okolju prijazno pakiranje

Plastika je nesrečna posledica človeške civilizacije in žal je to odpadni material, za katerega še nimamo prave rešitve. Plastično pakiranje se je naselilo v praktično vsak izdelek in to je terja velike posledice na okolju, ki se še dolgo ne bo moglo opomoči od našega mešetarjenja.

Razvijalec igre Football Manager morda ni ravno najbogatejši, a ravno Sports Interactive je v navezi z založnikom SEGA želel storiti prvo potezo, ki bi v veji zabavne industrije lahko poskrbela za manjšo revolucijo pri ukvarjanju s pakiranjem fizičnih kopij igre.

Zato bo Football Manager 2020 distribuiran v okolju prijazni embalaži, ki bo narejena iz 100% recikliranega kartona, natisnjenega z rastlinskim črnilom.

Miles Jacobson, direktor studia Sports Interactive je podal sledečo izjavo:

“Zaradi sedanjega podnebnega stanja smo se odločili, da bomo od zdaj naprej, svoje igre distribuirali na kar se da okolju prijazen način. Dejstvo je, da je nova embalaža dražja od tradicionalne embalaže – v resnici je približno 30% dražja -, vendar verjamemo, da je to cena, ki jo je vredno plačati. Obstajajo namreč drugi prihranki – stroški distribucije in količina porabljenega goriva se znižata zaradi lažje embalaže. Stroški uničenja so cenejši, saj je paket mogoče reciklirati, namesto da bi ga vrgli na odlagališče.”

Edini del, ki ga ne bo mogoče reciklirati, bo DVD plošček, a tudi tega je moč reciklirati, saj se s tem ukvarjajo posebna podjetja. Seznam teh bo objavljen na spletni strani igre Football Manager.

Novi, okolju prijazni materiali, naj bi za vsako proizvedeno enoto prihranili 55 g plastike, v celotnem življenjskem stadiju igre pa naj bi se tako znebili kar 20 ton odvečne plastike.

Odločitev razvijalca lahko samo pozdravimo in upamo, da jim bo ta poteza prinesla več novih strank. Uspešna kampanja zna do takšne odločitve pripeljati tudi večje založnike tipa EA ali pa Activision, ki prodajo veliko več in s tem tudi nasmetijo za celo goro plastičnih smeti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime