Nintendo Switch Lite že začel kazati probleme s kontrolerji

Nintendo Switch Lite je nova prenosna konzola, katera je stara komajda par dni. A ta oskubljena verzija večjega bratca Switch, katero ne moremo priklopiti na TV, je že začela kazati prve težave.

Te se tičejo problemov s kontrolerji, specifično se gre za gobici, kateri uporabljamo za premikanje ali pa obračanje kamere. Težava nastane zaradi obrabe in nastane tako-imenovani “drift” gobic. V praksi izgleda to tako, da se denimo kamera v igri počasi obrača, tudi ko smo že spustili kontrole in zadeva postane velik problem v igrah, ki zahtevajo preciznost in je tudi na splošno precej tečna zadeva.

Te težave so se pojavljale tudi na velikem delu Nintendo Switch konzol in te so se očitno prenesle tudi na ročno konzolo Switch Lite, s tem da so problemi tu potencialno še večji. Joy Coni, kot se uradno imenujejo kontrolerji, se pri običajnemu Switchu dajo odstraniti in jih je tako lažje poslati na servis (ki je pri Nintendu brezplačen), v skrajnemu primeru pa se kupi nove. Lite te možnosti nima, zato zna to biti velik problem tako za Nintendo kot tudi za kupca.

K sreči še ni masovnih poročil o teh težavah, a YouTuber Alexis Javier je prikazal “drift” težave na svoji prenosni konzoli Switch Lite, katera je postala problematična samo dva dni po nakupu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime