Brezžični Oculus Quest boste lahko kmalu priklopili na PC

Oculus Quest je ena bolj originalnih stvari, ki so doletele VR trg. Ena največjih ovir pri neproblematičnem uživanju v VR okolju je zagotovo nepotrebno zapletanje v kable in Quest je navdušil vse, ki so se želeli znebiti te nadloge.

Kar naenkrat si namreč lahko užival v pristni VR izkušnji, brez da bi bil pripojen na računalnik, cenovno udobno zadevo pa si lahko s sabo odnesel kamorkoli.

Seveda je to zahtevalo svojo ceno. Quest je bil precej šibkejši od svojega večjega bratca, Rifta S, tako da na njemu nisi mogel ravno poganjati grafično intenzivnih iger. A to se bo kmalu spremenilo, saj bomo Quest lahko kmalu povezali na grafično kartico preko naprave Oculus Link.

Če ste morda mislili, da se gre za nek drag fizični dodatek, ste se presneto zmotili. Link je namreč samo programska oprema, za povezavo Questa pa boste potrebovali samo navaden kabel USB-C.

Oculus pravi, da so se za spremembo odločili zaradi razvijalcev, ki bodo sedaj lahko svoje igre razvili tako, da se ne bodo obremenjevali z zmogljivostjo Oculus sistema. To bo zagotovo na Quest prineslo bolj grafično olepšane igre, kot smo jih bili do sedaj vajeni od tega sistema.

Quest se je sedaj praktično spremenil v Rift S, s tem da za praktično isto ceno, Questa lahko odklopimo od kablov in je tako veliko bolj uporaben in večnamenski.

Oculus Link bo prispel že novembra, spodaj pa si lahko ogledate napovednik.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime