Se nam pripravlja predelava prvih dveh Mafia iger ali pa celo nadaljevanje?

Ne vem za vas, ampak po mojemu mnenju je že napočil skrajni čas, da dobimo novo Mafia igro.

Serija je svojo življenjsko pot začela leta 2002 in na original imam nadvse lepe spomine. Mafia mi je bila celo ljubša od GTA iger, saj je delovala kot nekakšna kriminalka v podobi videoigre in to je zelo prijalo piscu teh vrstic.

Navdušen sem bil tudi nad Mafio 2, čeprav ta nikoli ni mogla doseči originala. Vseeno je bil špil kvaliteten in je vseboval močne ter zanimive karakterje, sparjene z bogato štorijo.

In potem je nastopila Mafia 3, ki pa je imela čisto preveč ponavljajoče igralne elemente, ki so kljub zanimivi zgodbi, iz igre povsem izsrkali zabavo. Zadnji del tudi ni bil prevelik prodajni hit, zato se je zdelo, da bo založnik Take-Two zadevo zakopal v zemljo.

A morda Mafia ni povsem mrtva. Take-Two je namreč avgusta vložil zahtevo za obnovo licenc iger Mafia 1 in Mafia 2. Licence je seveda potrebno obnavljati, a le vsakih deset let, tako da je možno, da se nam pripravlja predelava.

Zanimiva je zahteva za licenco tretjega Mafia imena. Ta ne vsebuje logota ali pa stila pisave od nobenih od prejšnjih iger, zato so se pojavila namigovanja, da znamo celo dobiti pravo nadaljevanje. Morda pa se nam samo pripravlja nekakšen paket iger, kjer bomo lahko za eno ceno dobili vse tri do sedaj izdane dele.

Razvijalec trojke Hangar 13 že nekaj časa dela na novi igri, o kateri pa še vedno ne vemo nič. Morda nas bodo ponovno zapeljali v mafijske vode?

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime