Se nam pripravlja predelava prvih dveh Mafia iger ali pa celo nadaljevanje?

Ne vem za vas, ampak po mojemu mnenju je že napočil skrajni čas, da dobimo novo Mafia igro.

Serija je svojo življenjsko pot začela leta 2002 in na original imam nadvse lepe spomine. Mafia mi je bila celo ljubša od GTA iger, saj je delovala kot nekakšna kriminalka v podobi videoigre in to je zelo prijalo piscu teh vrstic.

Navdušen sem bil tudi nad Mafio 2, čeprav ta nikoli ni mogla doseči originala. Vseeno je bil špil kvaliteten in je vseboval močne ter zanimive karakterje, sparjene z bogato štorijo.

In potem je nastopila Mafia 3, ki pa je imela čisto preveč ponavljajoče igralne elemente, ki so kljub zanimivi zgodbi, iz igre povsem izsrkali zabavo. Zadnji del tudi ni bil prevelik prodajni hit, zato se je zdelo, da bo založnik Take-Two zadevo zakopal v zemljo.

A morda Mafia ni povsem mrtva. Take-Two je namreč avgusta vložil zahtevo za obnovo licenc iger Mafia 1 in Mafia 2. Licence je seveda potrebno obnavljati, a le vsakih deset let, tako da je možno, da se nam pripravlja predelava.

Zanimiva je zahteva za licenco tretjega Mafia imena. Ta ne vsebuje logota ali pa stila pisave od nobenih od prejšnjih iger, zato so se pojavila namigovanja, da znamo celo dobiti pravo nadaljevanje. Morda pa se nam samo pripravlja nekakšen paket iger, kjer bomo lahko za eno ceno dobili vse tri do sedaj izdane dele.

Razvijalec trojke Hangar 13 že nekaj časa dela na novi igri, o kateri pa še vedno ne vemo nič. Morda nas bodo ponovno zapeljali v mafijske vode?

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Se nam končno približuje praktična rešitev za premikanje v VR okolju?

Bolj težko boste našli nekoga, ki je praktično preizkusil kakšen VR sistem in ob njem ni izkazal navdušenja. Ko v virtualni resničnosti...

Zdaj lahko igrate prve štiri misije iz Warcrafta 2 v pogonu Warcrafta 3 Reforged

Warcraft 2: Tides of Darkness je izšel leta 1995, kar pomeni, da je prestar celo za zame, saj sem svojo pot s...

Indiana Jones 5 naj bi konstantno prelagal izid zaradi težav s scenarijem

Minilo je že 12 let odkar je izšel zadnji Indiana Jones film, imenovan The Kingdom of the Crystal School, a še danes...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!