Microsoft presenetil in najavil zložljivi telefon Surface Duo ter prenosnik z dvema zaslonoma Surface Neo

Microsoft je včeraj držal poseben Surface dogodek, kjer so predstavili nekatere nove prihajajoče tehnikalije, ki so si jih v laboratorijih zamislili njihovi inženirji.

Prvi zanimivi dogodek je telefon Surface Duo, ki je nekakšen odgovor na Samsungov zložljivi telefon Galaxy Fold. Čeprav sta si izdelka sorodna, je Surface Duo precej drugačna zadevica.

Namreč ne vsebuje upogljivega zaslona ampak dva ekrana, premera 5.6 inčev. Med njima je močno vidna upogljiva zareza in tako naprava tako bolj spominja na dva telefona, ki sta med sabo povezana.

Čeprav lahko eno aplikacijo razširite čez oba zaslona, je namen Surface Dua nekoliko drugačen. Več kot očitno je, da Microsoft želi napravo uporabiti za večopravilnost. Tako lahko na sistemu, ki ga bo poganjal Android, naenkrat lahko tečeta dve aplikaciji. Tako lahko na enem zaslonu opravljate Skype klic, istočasno pa na drugemu brskate na e-pošti. Ali pa napravo zasukate in ob igranju vam sekundarni ekran služi kot priročen kontroler, vse skupaj pa lahko uporabite tudi za tipkanje dokumentov.

Druga razkrita naprava je nemara še bolj zanimiva. Gre za novi prenosnik Surface Neo, ki pa bo vseboval kar dva zaslona. Tako nekako spominja na Surface Duo, le da bo zadeva zaradi svoje velikosti veliko bolj priročna za delo.

Neo ekrani v diagonalo merijo 9 inčev, vsaka stran naprave pa v debelino meri 5.6 mm in bo tehtala 655 gramov. Microsoft pravi, da sta ekrana narejena iz najtanjšega LCD zaslona, ki so bili kadarkoli proizvedeni.

Naprava bo tekla na novi verziji Oken – Windows 10x, na strojni plati pa bo Neo poganjal poseben Intel Lakefield “hibridni” procesor, z vgrajenim grafičnim čipom Intelove enajste generacije.

Neo je hudo zanimiv. Lahko ga rotirate v vse položaje, navduši pa njegov eleganten slog in čist podoba. Na zadnjo stran boste lahko pripeli pero Surface Pen, zanimiva pa je tudi tipkovnica, ki jo preko magneta pripnemo na zadnjo stran. Če se nam nato zahoče tipkanja, jo samo preprosto poveznemo preko enega zaslona, ta pa preko svoje odzivne funkcionalnosti prilagodi svoje funkcije. Na vrhu nam denimo ponudi posebna okna za emotikone, če pa tipkovnico premaknemo višje, pa nam spodnji del lahko služi kot sledilna ploščica.

Tako Neo kot tudi Surface Duo sta še v razvoju in morda to sploh ni njuna finalna oblika. Oba izdelka sta še daleč stran od izida, saj je Microsoft za datum ponudil samo postavko “Holiday 2020”, kar je še več kot eno leto stran.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime