World of Warcraft Classic igralci se na moč kregajo zaradi okrajšave temnice Deadmines

World of Warcraft je star 15 let in v temu času so razvijalci poskrbeli za veliko bitko med pripadniki Horde in Zavezništva. A kreganje ni bilo usmerjeno samo v štorijalni vidik, ampak tudi v druge zadeve, ki so na prvi pogled malo manjše, a še vedno močno poženejo kri po žilah vsakemu igralcu.

Jabolko spora je nastala temnica Deadmines. Za uspešno odpravo v to ječo se morajo igralci med sabo povezati v skupine in ker World of Warcraft Classic ne omogoča avtomatskega povezovanja, je treba soigralce iskati v pogovornem. To pa zna trajati in vedno vnovično tipkanje “LFM Deadmines” zna hitro postati utrujajoče. Zato se je pojavila okrajšava DM, vendar ta ni po godu vsem.

Namreč skozi posodobitve bo kmalu v Classicu izšla nova temnica imenovana Dire Maul in po mnenju nekaterih si ravno ta zasluži okrajšavo DM, medtem ko bi moral Dead Mines nositi okrajšavo VC (zaradi zadnjega šefa VanCleef).

Ta bitka je potekala že v času vanilijske različice in ni bila nekako nikoli razrešena, Classic pa je zopet obudil staro debato. Ta je celo privedla do tega, da je bivši Blizzardov oblikovalec stopenj Kevin Jordan izjavil, da je Deadmines okrajšava zagotovo DM, a tudi ta “uradna” beseda ni pomirila strasti.

Vse skupaj se morda zdi nekomu nesmiselno, a priča o temu, kako je Classic zopet privedel ljudi do pogovarjanja in debat, kar je bila včasih tudi poanta MMO-jev. Ravno zato upamo, da bo Classic služil kot navdih drugim razvijalcem in da morda dobimo enkrat v prihodnosti nov MMO naslov, ki bo obdržal socialni aspekt igre, hkrati pa vpeljal nove igralne formule.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime