Ubisoft odstranil sporne mikrotransakcije iz igre Ghost Recon Breakpoint, a samo začasno

Danes je dan, ko izide igra Ghost Recon Breakpoint, a zadeva je že razburkala svojo bazo igralcev s sporno ponudbo mikrotransakcij, ki so v zameno za resničen denar ponujale hitrejše napredovanje v igri.

Prednaročniki so Breakpoint lahko preigravali že nekaj dni pred uradnim izidom in kot se za večigralski naslov spodobi, je tudi ta prepojen z mikrotransakcijami.

Razvijalci so na zmedenemu in počasi odzivnemu meniju svoji trgovini namenili celo stran. Tam lahko kupite marsikaj – od orožij do kozmetike, igralci pa niso bili ravno navdušeni nad tako-imenovanimi “time saving” mikrotransakcijami, ki so igralcem omogočale hitrejše stopnjevanje karakterja ter nadgrajevanje orožij.

Ubisoft je sedaj priznal, da so bili ti sporni predmeti odstranjeni iz trgovine, saj so se tam pojavili po pomoti. Namen teh paketov je, da lahko prijatelji igralcev višjih stopenj hitreje napredujejo in se jim tako brž pridružijo v finalnih izzivih igre. Zato naj bi bile te mikrotranskacije omogočene kasneje – ko bi bil naslov že nekaj časa na trgu in bi strežnike poseljevali igralci višjih stopenj. Paketi bi prišli prav tudi takšnim, ki se jim ne bi dalo ponovno stopnjevati nov karakter od začetka.

Ubisoft je povedal, da nakupi mikrotransakcij ne bodo vplivali na večigralske PvP spopade Ghost War. Ta je bil uravnotežen tako, da orožja v PvP načinu ne vsebujejo stopenj in vsebujejo specifično količino škode, ki jo lahko prizadenejo. Tako bojišče ostane pravično do vseh, ne glede na njihove nadgradnje v PvE načinu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime