Ubisoft odstranil sporne mikrotransakcije iz igre Ghost Recon Breakpoint, a samo začasno

Danes je dan, ko izide igra Ghost Recon Breakpoint, a zadeva je že razburkala svojo bazo igralcev s sporno ponudbo mikrotransakcij, ki so v zameno za resničen denar ponujale hitrejše napredovanje v igri.

Prednaročniki so Breakpoint lahko preigravali že nekaj dni pred uradnim izidom in kot se za večigralski naslov spodobi, je tudi ta prepojen z mikrotransakcijami.

Razvijalci so na zmedenemu in počasi odzivnemu meniju svoji trgovini namenili celo stran. Tam lahko kupite marsikaj – od orožij do kozmetike, igralci pa niso bili ravno navdušeni nad tako-imenovanimi “time saving” mikrotransakcijami, ki so igralcem omogočale hitrejše stopnjevanje karakterja ter nadgrajevanje orožij.

Ubisoft je sedaj priznal, da so bili ti sporni predmeti odstranjeni iz trgovine, saj so se tam pojavili po pomoti. Namen teh paketov je, da lahko prijatelji igralcev višjih stopenj hitreje napredujejo in se jim tako brž pridružijo v finalnih izzivih igre. Zato naj bi bile te mikrotranskacije omogočene kasneje – ko bi bil naslov že nekaj časa na trgu in bi strežnike poseljevali igralci višjih stopenj. Paketi bi prišli prav tudi takšnim, ki se jim ne bi dalo ponovno stopnjevati nov karakter od začetka.

Ubisoft je povedal, da nakupi mikrotransakcij ne bodo vplivali na večigralske PvP spopade Ghost War. Ta je bil uravnotežen tako, da orožja v PvP načinu ne vsebujejo stopenj in vsebujejo specifično količino škode, ki jo lahko prizadenejo. Tako bojišče ostane pravično do vseh, ne glede na njihove nadgradnje v PvE načinu.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

En star televizor je več kot leto dni povzročal internetne izpade cele vasi

Spletna stran Gizmondo poroča o zanimivi zgodbi iz ene male vasice v Walesu, ki se je kar 18 mesecev borila z masovnimi...

Čudoviti Black Myth: Wukong prikazal boj z ogromnim volkodlakom

Prejšnji mesec nas je kitajski razvijalec Game Science presenetil s precej obsežnim napovednikom za igro Black Myth: Wukong. O tem naslovu se...

Bo znani Game of Thrones igralec res prevzel naslovno vlogo v seriji The Last of Us?

Se morda spomnite igre The Last of Us Part II? Da, to je tisti naslov, ki je bil ob izidu deležen toliko...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!