Najbolj pričakovane igre – Oktober 2019 | PC, XOne, PS4, Switch

Jesen je vsako leto čas največjih naslovov in znašli smo se naravnost v sredini tega obdobja. V oktobru imamo na sporedu kar nekaj zanimivih novih iger velikih razvojnih studiev – EA, Activision, Ubisoft in še kaj bi se našlo, prav tako pa tudi obilico zanimivih neodvisnih naslovov. Tako se dajmo tokrat v pisni obliki ponovno zatopiti v listo novih izidov, ki jih bomo lahko igrali v letošnjem oktobru. Zato hitro miško pod roko in resolucijo na polno, predstavljamo ti deset naših najbolj pričakovanih igre letošnjega oktobra.

Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint

4. Oktober – PC, PS4, XOne

Prva igra na naši listi je že izšla in pri igralcih požela pretežno mešane vtise. Tom Clancy’s Ghost Recon: Breakpoint je že enajsta igra v Tom Clany franšizi in narativno nadaljevanje, s strani kritikov, mlačno sprejete Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands. Dogajanje se tokrat odvija na skrivnostnem izmišljenem otoku Aurora sredi Pacifiškega oceana, igro pa odlikuje precej odprt stil igranja, le da smo namesto lovca tokrat v enoigralskem ali večigralskem kooperativnem igranju tokrat prevzeli vlogo plena. Lovi nas namreč elitna ekipa Volkov in ti predstavljajo zelo resno grožnjo, če seveda nismo pripravljeni zapraviti premoženja na mikrotranskacijah – Ja, Ubisoft, spravi se že enkrat k sebi glede potrošniškega mišljenja.

Kljub začetnim mlačnim vtisom upam, da jim preko popravkov uspelo ustvariti pristno taktično strelsko igro in da bodo nadgradili vse mehanike predhodnika, saj bi lahko šlo za izjemno interesantno popestritev žanra peskovniških streljačin. Ghost Recon: Breakpoint že lahko igrate od 4. oktobra in sicer za PC, PS4 in XOne.

Trine 4: The Nightmare Prince

8. Okrober – PC, PS4, XOne, Switch

Pravljična ugankarska ploščadnica Trine bo v letošnjem oktobru ugledala že četrto iteracijo, saj 8. oktobra Izide Trine 4: The Nightmare Prince. Ta pisana franšiza finskega razvijalca je izvorno v času konzolne prevlade Playstation 3 veljala za eno izmed vizualno najimpresivnešjih del z zabavno igralno platjo, ki se je zapisalo v spomin marsikaterega igričarja, a po prav tako odlični dvojici je v 2015 izdan tretji del s svojo prezrtostjo prihodnost franšize pustili negotovo.

Istočasno z zbirko Trine: Ultimate Collection bo izšlo tudi nadaljevanje The Nightmare Prince, ki se bo tako kot tretji del odvijalo v dva in pol dimenzionalnem fantazijskem svetu, najnovejšo poglavje pa obljublja tudi obogaten bojni sistem z že poznanim menjavanjem med tremi igralnimi klasami, možgansko-kravžljanske uganke ter stalnico franšize – zapomljivo glasbeno spremljavo. V pravljični svet Trine 4 se bomo lahko podali 8. oktobra na PC, PS4, XOne in Switch, na isti dan pa izide tudi kompletna zbirka vseh prejšnjih Trine iger.

GRID

11. Oktober – PC, PS4, XOne

Nisem prevelik ljubitelj dirkaških iger, a vseeno sem ob omembi tega naslova najprej pomislil – ustavi konje, a nismo tega igrali že pred leti? V 2008 je namreč že izšla delno istoimenska igra Race Driver: GRID. A modernizacija bi zraven opustitve odvečnih besed naj vsebovala tudi kar nekaj novosti in izboljšav. Ena teh je naprimer sistem rivalstva, ki bo spominjal na mehaniko, ki smo jo ugledali že v Middle Earth: Shadow of War in Shadow of Mordor. Ostali dirkači bi se naj počutili kot živi nasprotniki, ki nas želijo na vse pretege pustiti v prahu njihovega jeklenega konjička.

Preostale obljube pa se po pravici povedano slišijo precej klasično in so iste lajne, ki jih poslušamo pred izidom vsake nove dirkačine. Preganjanje ovinkov naj bi bilo po zaslugi odzivnega voznega modela zelo zadovoljivo, prav tako pa bodo prisotne poškodbe avtomobilov in pločevina se bo ob zaletavanjih realistično upogibala, to pa naj bi močno vplivalo na obnašanje našega dirkalnika. Nič še ne videnega, a vseeno je take obljube dobro slišati. GRID nas bo za volan postavil 11. oktobra, ko izide za PC, PS4 in XOne.

Chernobylite

16. Oktober – PC (EA)

Chernobylite, oziroma za vsakega pravega Slovana Chernoblyat, je prihajajoča preživetvena streljanka, ki bo v obliki zgodnjega dostopa v oktobru ugledala zaenkrat precej oskubljeno različico na Steam-u. Kmalu se bomo lahko med čakanjem na S.T.A.L.K.E.R. 2 spet vrnili v radiacijsko puščavo Černobila in to je seveda odlična novica za vse navdušence nad to preživetveno franšizo, na katero Chernoblyat močno spominja.

Igra veliko stavi na grozljivost, prisotne pa bodo tudi številne preživetvene mehanike, saj lahko brez načrtovanja hitro ostanemo brez sredstev za preživetje, kot so filtri za obrazno masko. V zgodnjem dostopu bomo kot omenjeno lahko igrali precej oskubljeno varianto končne igre, ki bo vsebovala tri lokacije, 9 glavnih ter 12 stranskih misij, vse skupaj pa bo dovolj za okoli 8 ur preigravanja, z dobro mero preigrljivosti. Chernoblyat nas bo v lov na mutante povedel 16. oktobra, zaenkrat ekskluzivno na PC.

Sea Salt

17. Oktober – PC

Morje je mrzel in temačen kupček vlage, poln sluzastih lovk. Je tudi slano, a še bolj bodo slani nadležni ljubitelji kopna v tej neodvisni pikselkasti strategiji, kjer igraš kot Dagon, C’thulhu-vski bog morja. Sea Salt se igra podobno kot Pikmin ali letošnji izid Undead Horde. Nadziraš gruče raznovrstnih mitoloških podanikov, s katerimi skušaš kopenskim prebivalcem prikazati vse grozote neposlušnosti in odsotnosti žrtvenih daritev tvojemu božanstvu.

Sea Salt z razvejano kampanjo obljublja široko mero preigrljivosti, s šestnajsitimi vrstami podanikov in napetimi šefovskimi spopadi. Nasploh temačna in na prvi pogled zelo zanimiva arkadna strategija, ki bo všeč vsakemu ljubitelju menedžmenskih akcijskih strategij. Sea Salt bo prišel s plimo 17. oktobra za PC.

The Beast Inside

17. oktober – PC, PS4, XOne

Seveda ne moremo mimo meseca, brez da bi omenili nečesa za ljubitelje grozljivih avantur. Vse skupaj se bo odvijalo konec 70. v Bostonu. Na vrhuncu hladne vojne se Adam, kriptolog CIE in njegova žena Emma preselita v miren kotiček znotraj goščave. Če si v zadnjem desetletju pogledal vsaj kakšno grozljivko, potem veš, da to za sabo ne prinese nič dobrega.

Adam odkrije izgubljen dnevnik predhodnika, živečega v prav tej hiši. Z odprtjem dnevnika se vse more prenesejo v Adamov čas in z ženo sta pahnjena v boj za lastno preživetje. The Beast Inside je tako precej interesantna grozljivka, ki nam bo nočne more povzročala od 17. oktobra dalje, na PC, PS4 in XOne.

Plants vs Zombies Battle for Neighborville

18. Oktober – PS4, XOne

Franšiza Plants vs. Zombies je od originalne tower defence strategije postala ena najprepoznavnejših EA franšiz, sploh med bolj priložnostno publiko. Tako je dobila tudi malo morje izpeljank, kjer je bila med najbolj priljubljenimi tudi večigralska streljačina s heroji v stilu Overwatch z imenom Garden Warfare, ki je dobila tudi naslednika Garden Warfare 2.

Oktobra pa izide še preimenovan naslednik s polnim imenom Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville in nobenega ne bodo vlekli za nos, več kot očitno gre za skoraj isto igro kot poprej. Zadeva izgleda risankasto, še bolj od svojih predhodnikov in več kot očitno je nanjo največji vpliv imel ravno Fortnite. Battle for Neighborville je že na voljo preko Founder’s edicije, ki nudi neke vrste zgodnji dostop, polni izid pa je načrtovan za 18. oktober, na platformah PC, PS4 in XOne.

MediEvil

25. Oktober – PS4

Na 25. Oktober izidejo kar trije različni večji naslovi, zato dajmo pričeti kar z – recimo temu – najmanj odmevnim. MediEvil je predelava ene od klasičnih iger, katere se je zagotovo spomnite iz otroštva, če sodite med malce starejšo populacijo. Tokrat gre za popolno predelavo originalne akcijske pustolovščine, ki bo izšla ekskluzivno pod perutjo založnika Sony na konzolo PS4.

No, kaj naj rečem, gre za MediEvil, le da je bil popolnoma poustvarjen oziroma predelan. Čakajo nas vihtenje mečev, reševanje ugank in druge vragolije okostnjaka Sir Dan, ki se mu je ponudila druga priložnost za rešitev Kraljestva Gallowmere pred invazijo demonov. MediEvil tako izide 25. oktobra, kot omenjeno, ekskluzivno za konzolo PS4.

Call of Duty: Modern Warfare – 25. Oktober – PC, PS4, XOne

Ah ja, Call of Duty, eden najkontraverznejših izidov vsako leto tudi letos ne namerava opustiti tega naziva, saj še niti ni izšel, pa je že razburil malo morje oboževalcev. Letos je ta čast pripadala v veliki meri odločitvi za eno letno ekskluzivnost celotnega preživetvenega igralnega načina na PS4, kot da se ničesar niso naučili iz Epic Games ekskluzivnostnega debakla. A to ni dovolj, Activision seveda ne more biti Activision, če ne bi v igro vključil tudi plačljive mehanike v obliki skrinjic presenečenja, vsaj po neuradnih podatkih curljatorja iz razvojnega studia.

Glede na omenjeno se nam ne obeta nič dobrega, čeprav drugače igra izgleda solidno. Če boste letošnji klic dolžnosti preizkusili ali ga raje izpustili, se odločite sami. Za vse navdušence pa igra izide 25. oktobra, seveda na PC, PS4 in XOne.

The Outer Worlds – 25. Oktober – PC, PS4, XOne, Switch

Konec dober, vse dobro. Po precej katastrofalnem debaklu, ki je bil v očeh mnogih Fallout 76, se je marsikateri oboževalec franšize zamislil, da pa res nič ne bi imel proti spiritualnem nasledniku modernega Fallout-a v najboljših časih, v obdobju Fallout: New Vegas. No, izpod rok stvariteljev le tega kmalu izide The Outer Worlds, eden izmed najbolj pričakovanih RPG naslovov v tem letu.

Kot že velja za vse RPG igre tega razvijalca, nas čakajo bogati dialogi, zanimivi karakterji ter seveda štorija, ki nas bo vlekla naprej, po domače pa bomo dobili Fallout v vesolju. The Outer Worlds ne bo ponujal toliko igralnih ur kot denimo The Witcher 3, a vseeno bo to prava poslastica za vsakega RPG navdušenca, ki že dolgo čaka na novo dozo magije, če bo seveda šlo vse po pričakovanjih. Vesoljska Fallout dogodivščina pa izide na isti dan kot prej omenjeni igri, 25. oktobra, na PC, PS4, XOne in Switch.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime