Profesionalni igralec blitzchung odstranjen iz Hearthstone Grandmasters turnirja, zaradi svoje izjave “osvobodite Hong Kong”

Če ravno ne živite pod kamnom, potem se zagotovo zavedate, da v Hong Kongu trenutno potekajo množični protesti. Kitajska se zato trudi zatreti vse zadeve, ki bi morda vplivale na njihovo podobo, to pa poskušajo storiti preko globalne cenzure.

Kitajska je tako močna, da se njihovi besedi upogibajo vsi – tudi ameriška podjetja in razvijalci. Med njimi se je znašel tudi Blizzard, saj je čez vikend završalo na njihovem Grandmasters turnirju igre Hearthstone.

V intervjuju po igri je namreč Grandmaster igralec “blitzchung” imel nekaj političnih pripomb. Gre za uradni prenos v živo, kjer si je tekmovalec nadel gas masko, takšno kot jo uporabljajo protestniki v Hong Kongu. Nato je masko odstranil in izjavil: “osvobodite Hong Kong”.

Blizzard se je hitro odzval in odstranil intervju, zbrisali pa so tudi njegovo predhodno tekmo, kjer se je spopadel z Dawnom.

Po incidentu je blitzchung podal še eno izjavo:

“Vem, kaj pomeni moje dejanje v prenosu v živo. Lahko mi povzroči veliko težav in celo ogrozi mojo varnost v resničnem življenju. A čutim, da je bila moja dolžnost nekaj povedati.”

Igralec naj bi kršil Grandmasters pravila, ki prepovedujejo takšne politične izjave in izjave, ki lahko očrnijo Blizzardovo javno podobo. Zato je bila igralcu vzeta celotna denarna nagrada, prav tako pa je dobil prepoved igranja za eno leto. Odstranjena sta bila tudi oba casterja, s katerimi Blizzard ne bo več sodeloval.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime