Tat vdrl v Valvove pisarne in izmaknil za 40.000 $ opreme in iger

Policija je po več kot letu dni izsledila roparja, ki naj bi lani junija vdrl v Valvove pisarne in izmaknil za 40.000 dolarjev strojne opreme in iger.

Osumljenec Shawn Shaputis je bil takrat že isti mesec aretiran za razne vdore, sedaj pa se je spravil obiskati lastnika Steam platforme in ustvarjalca legendarnih Half-Life iger.

Rop se je zgodil na območju Lincoln Square South, tam pa se nahajajo tudi stavbe razvijalcev Unity, Epic Games in The Pokémon Company. Zakaj se je Shawn spravil ravno na Valve ni jasno, morda pa je samo velik oboževalec Half-Life iger in je želel dodatne informacije glede morebitnega dela na tretjemu delu.

Je to slika največjega Half-Life oboževalca na svetu?

Ropanje takšnega podjetja ni mačji kašelj, saj je stavba 24 ur pod nadzorom varnostnih kamer. Shawn se glede tega ni preveč sekiral, saj je bil njegov podvig precej drzen. Skozi stopnišče je pripeljal koš za smeti ter se namenil v pisarne. Nato je v koš nabasal vso strojno opremo, ki jo je lahko zbasal notri, zraven pa še dodal cel kupček iger.

Nato se je brezskrbno s košem odpeljal do svojega avta in vso to kramo preložil v avto.

Policija je v njegovemu avtu našla nekaj opreme, genialec pa je poskušal svoje igre prodati v trgovini Gamestop, kjer so ga seveda zopet posnele varnostne kamere.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime