Mara je prvi telefon, ki je bil v celoti proizveden v Afriki

Rwanda je afriška država, ki jo morebiti pomnite zaradi krvoločnih pokolov, ki so se tam zgodili 25 let nazaj. Rane so morda še vedno sveže a Rwanda napreduje in se želi transformirati v tehnološko velesilo Afrike.

Maja 2018 so gostili World Economic Forum on Africa, pospešeno pa delajo tudi na mestu Kigali Innovation City, to pa naj bi gostilo laboratorije za razvoj ter poskrbelo za treniranje osebja tehnoloških podjetij.

Sedaj je pod soje žarometov stopilo njihovo podjetje Mara Group, ti pa so najavili dva telefona, ki sta bila s ponosom razvita povsem v Afriki. Sicer že obstajajo podjetja, ki v Afriki sestavljajo komponente, a so te uvožene iz Kitajske. Mara pa je prvo podjetje, ki v svoji tovarni poskrbi za proizvodnjo matičnih plošč telefona pa vse do pakiranja.

V prodajo so poslali dva telefona. Mara X je šibkejša različica, ki nosi 16 GB prostora, za sebe pa zahteva 130 dolarjev, medtem ko je Mara Z močnejša varianta z 32 GB prostora, kupce pa bo obrala za okoli 190 dolarjev. Kamera se ponaša z ločljivostjo 13 megapikslov, na zadnji strani pa se nahaja tudi čitalnik prstnih odtisov. Oba pametna telefona poganja sistem Android Oreo.

Telefona in tudi sama tovarna sta prava ponosa Rwande, saj ju je na novinarski konferenci najavil kar predsednik države Paul Kagame. Podjetje priznava, da sta telefona malce dražja od kitajske konkurence, a upajo, da bo stranke v nakup prepričala afriška kvaliteta ter afriški ponos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime