Denuvo uspešno ščiti Borderlands 3 že en mesec, nekatere naslove pa še dlje

Denuvo je ime, ki ga poznajo predvsem PC igralci in spletni pirati, katerim spletno štacuno predstavlja samo Partis.

Zaščita je na trgu prisotna že dolga leta in je padla že pod razne kontroverzije. Najbolj odmevna so postala ugibanja, da Denuvo kvarno vpliva na optimizacijo iger in da naj bi se te zatikale ravno zaradi te zaščite.

Čeprav je bil v preteklemu letu Denuvo zlomljen že večkrat samo par dni po izidu, očitno to ne velja za Borderlands 3. Ta je na PC-ju na voljo samo preko Epic Games trgovine in od izida je minil že dober mesec, pa še vedno ne obstaja piratska kopija. Nekateri zato predvidevajo, da Borderlands 3 uporablja nekakšno napredno verzijo, ki krekerjem predstavlja ogromno preglavic.

Zanimivo je tudi, da je strategija Anno 1800 še vedno zaščitena, pa čeprav je od izida minilo že pol leta. Nezlomljen ostaja tudi Mortal Kombat 11 in predvideva se, da oba naslova uporabljata starejšo različico Denuva, a vseeno ju krekerji niso uspeli osvojiti.

Zaenkrat so varne tudi nekatere športne igre, med njimi F1 2019, eFootball Pro Evolution Soccer 2020 ter tudi FIFA 20 – je pa slednji naslov med naštetimi najmlajši, saj je star šele dobra dva tedna.

Zaščita Denuvo je bila v zadnjemu času večkrat zlomljena v zelo kratkemu času od izida, a morda je najnovejša verzija zakrpala vse široko zevajoče varnostne luknje, tako da znajo spletni pirati dolgo čakati na nov “crack”. Seveda pa je tudi možno, da je kakšen pameten um iz krekerskih skupin tipa Codex prenehal s svojim delom ali pa je bil nenazadnje aretiran.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime