Igralec obrnil GTA: San Andreas v manj kot 26-ih minutah

Pojem “Speedrun” označuje podvig igralca, ki želi določen naslov dokončati v čim hitrejšem času. Danes obstajajo takšni hitrostni rekordi v praktično vsaki igri, lestvico pa pridno beleži spletna stran speedrun.com.

Najbolj popularne igre za rušenje takšnih rekordov so ponavadi razni Mario in Zelda naslovi, zato morda kdo ne bi niti pomisli, da je za takšno preigravanje priporočljiv tudi GTA: San Andreas. A špil že dolgo časa drži lestvico hitrih igralcev, kjer je na vrhu dolgo časa vladal igralec lelreset.

Sedaj pa mu je krono izmaknil Powdinet, ki je v San Andreasu izgruntal nov trik. Ta mu je omogočil, da je prejšnji rekord drastično izboljšal in trenutno stoji na vrhu lestvice, s časom samo 25 minut in 52 sekund.

Podvig je naravnost neverjeten a je tudi skoraj nemogoč za izvedbo. Powdinet je svoj postopek natančno opisal na Redditu, ta pa je sestavljen iz več kot 40 korakov, deluje pa samo na Windows Store inačici igre.

Poleg znanja potrebujete tudi nekaj sreče. Na začetku morate najprej dobiti policijski motor in če se igra odloči, da ga ne bo rodila v svet, lahko kar štartate spet iz začetka. Spodaj si lahko ogledate, kako točno je igralec izpeljal celotno zadevo. Najbolj pomemben korak se začne nekje pri 16 minuti, ko je igralec sredi Vigilante misije in NPC Ryder sproži premik naprej v finalno nalogo.

Mimogrede, pri hitrostnemu preigravanju San Andreasa smo uspešni tudi Slovenci. Na Twitch kanalu že dolgo takšne podvige izvaja 29 letni Matej, znan pod imenom GoingTotallyHam. Za 100% preigravanje igre je potreboval malce manj kot 13 ur, ta uspeh pa mu je na lestvici prislužil tretje mesto.

Watch GTA SA 100% speedrun 12:54:19 from GoingTotallyHam on www.twitch.tv

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime