Konami najavil nov Silent Hill… Za igralne avtomate

Založnik Konami je eden tistih, ki se je v moji knjigi zapisal v poglavje: “Založnik, ki ga ne prenesem.”

Morda bi se kdo vprašal, s kakšnim hudodelstvom so si pri meni prislužili takšno zamero pri piscu teh vrstic in z veseljem vam razkrijem razlog mojega grdega gledanja, vsakič ko slišim njihovo ime.

In razlog je seveda Silent Hill – serija, ki jo šteje pri sebi med najljubše in katera že 7 let ni dobila pravega nadaljevanja. Dobro, opustitev serije ni nič novega pri založnikih, a tule je zadeva malce drugačna. Konami je namreč delal na nadaljevanju Silent Hills, ki je pod eno streho združil res čudovite talente. Za režijo je bil odgovoren legendarni Hideo Kojima, pri projektu pa so sodelovali tudi Guillermo del Toro in Norman Reedus. Demo različica P.T.-ja še danes velja za eno najboljših grozljivih izkušenj in vse je kazalo na to, da nas čaka res čudovit in grozljiv izdelek.

A Konami se je čez noč premislil. Preklical je projekt, poskušal očrniti Kojimo ter poskušal zbrisati vse sledi za demo igro P.T. Te sedaj sploh ne moreš več igrati, saj je bila odstranjena iz PlayStation trgovine in špil lahko preigravaš samo, če si še pred izbrisom imel na svoji konzoli aktivirano kopijo igre. Zato. Zato ne maram Konamija.

Založnik se je sedaj odločil, da spočne novo “igro”. Ta se bo imenovala Silent Hill: Escape, a seveda ne bo na voljo navadnim igralcem. Zadeva bo na voljo samo za igralne avtomate, ki se imenujejo “pachinko”. Predstavnik Konamija, Tom Jingoli, je v izjavi za javnost povedal, da “Escape” predstavlja vpogled v čudovite stvari, ki bodo v prihodnosti prišle od Konamija.

Krasno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime