Gaming brez izgovorov #4 zaključen! 2 dni zabave, dogodkov in ena partizanska rešitev interneta

Pa je mimo! Gaming brez izgovorov #4 se je pretekli vikend odvrtel v Europark Mariboru in po dveh dneh zabave (in enega dneva priprave prostora) lahko v svojo knjigo vpišemo še en uspešno izveden dogodek.

Začeli smo s tekmovanjem iz igre FIFA 20, kjer so se igralci spopadli na konzolah PlayStation 4. Po srditih bitkah smo na koncu tudi dobili zmagovalca, ki je postal naš stari znanec Benjamin Jagurdžija! Na drugo mesto se je povzpel Vlado Zejnić, bron pa si je nadel Nejc Petovar. Ker smo imeli viška nagrad, smo razveselili še četrto-uvrščenega, to pa je postal Borut Dvoršak.

Nadaljevali smo s Fortnite finalom, na katerega je prispelo 8 najboljših igralcev iz Slovenije. Kvalifikacije so bile izredno uspešne, saj se je prijavilo preko 400 igralcev!

A na koncu lahko zmaga samo eden in slovenski Fortnite šampion je postal Tayson. Na drugo mesto je skočil Nomis, medtem ko je tretje mesto pripadlo Xplicit odenyu. Vseh 8 finalistov je prejelo tudi zanimive nagrade, tako da nihče ni odšel domov praznih rok.

Zanimivo je bilo tudi Beat Saber tekmovanje, kjer so igralci tekmovali na virtualnih napravah Oculus Rift. VR scena je v Sloveniji šele v povojih, a vseeno se je za turnir prijavilo nekaj igralcev, ki so pokazali, da imamo tudi v naši deželi prave Beat Saber mojstre, ki lahko z žarometi mahajo hitreje kot Obi Wan Kenobi.

Prvi dan je zabeležil tudi Meet&Greet slavnih YouTuberjev. Na stole smo posedeli imena kot so JackOntheBox, JureTrsanBlond, Smidi in zmagovalca tekmovanja Top YouTuber Slovenija – ScorpLZ-ja. Prišlo jih je pozdravit ogromno privržencev in kar veselje je bilo gledati vso to podpisovanje, slikanje in rokovanje rok. Zvezdniška ekipa se je nato usedla tudi za računalnike in skupaj so odigrali Fortnite. Upamo, da se je med njimi spletla tudi kakšna prijateljska vez in da bomo med njimi videli sodelovanje tudi v prihodnosti.

Drugi dan smo imeli načrtovan bolj sproščujoč dan, saj smo imeli na urniku samo Teamfight Tactics tekmovanje. A potem: “šok, o moj Bog!” Očitno nismo zadeve dovolj testirali in pri povezovanju na Riotove strežnike smo naleteli an težavo. Europark je imel očitno blokiran ravno ta “port”, ki ga strežniki zahtevajo za uspešno povezavo. Treba se je bilo domisliti rešitve. Ena od njih bi bila, da nekako dobimo odgovornega za omrežje Europarka in da bi nam ta potem odblokiral povezavo, a to v nedeljo ne bi bil ravno mačji kašelj. Poleg tega bi bilo zagotovo zamudno, časa pa smo imeli samo do 15.00, ko se nakupovalno središče zapre.

K sreči se nam je hitro v glavi posvetila žarnica. Dandanes že vsak pri sebi drži telefon, ta pa omogoča ustvarjanje “hot spota”, s katerim potem PC povežemo na medmrežje. Vse kar smo potrebovali so bili USB-C in Apple kabli in igralci so se že lahko uspešno povezali na strežnike! Zamude je nekaj bilo, a vseeno smo zadevo v razumnem roku uspešno izpeljali do konca. Zmagovalec turnirja je postal ThatCrit, drugo mesto je zasedel Robzy, tretji pa je bil jackerchan.

Dva dni zabave je minilo kot hip in res smo lahko ponosni na vso udeležbo obiskovalcev, ki so pridno oblegovali vse naše igralne postaje. PC-ji in VR naprave so obratovale neprestano in redko kdaj si videl kakšen prazen stol in zaslon, na kateremu se niso risale pisane podobe.

Ogromna zahvala gre tudi našim partnerjem.

Znamka UVI je na dogodek pripeljala svoje stole UVI Chair ter mizo UVI Desk, prav Gaming brez izgovorov #4 pa je služil za predstavitev nove periferije UVI Gear. Obiskovalci so lahko kot prvi preizkusili nove miške, tipkovnice in slušalke, prednaročila pa so že na voljo na njihovi uradni strani!

Hvaležni smo tudi partnerjem Logitechu ter Razerju, saj sta zmagovalce obdarila s priročnimi nagradami, ne smemo pa pozabiti tudi podjetja Colby, ki nam je priskrbel nagrade, katerih bi se razveselil vsak pravoverni igričar.

Gaming brez izgovorov #4 obeležuje tudi naš zaključni dogodek za letošnje leto in komaj čakamo na 2020, ko bomo obiskali spet kakšno novo, še neobiskano regijo!

Slike iz dogodka si lahko ogledate na naši Facebook strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime