Se EA-jeve igre vračajo na Steam?

Založnik EA je bil prvi, ki so se mu zdeli procenti od prodaje, katere zahteva Steam od vsake prodane igre, previsoki, zato se je odločil spočeti svoj digitalni servis Origin.

Ta je svoje rojstvo doživel leta 2011 in od takrat so vsi EA-jevi naslovi ostali samo na njihovem servisu, na Steamu pa od takrat ni izšla nobena njihova igra.

A tiste igre, ki so bile izdane še preden je nastala ločitev, so še vedno na Steamu. Glede na nedavna šušljanja pa se jim znajo kmalu pridružiti še druge iz EA-jeve knjižnice, ni pa še jasno, ali bodo med njih vključeni tudi najnovejši naslovi.

Da EA zopet pogleduje proti Steamu, smo začeli ugibati že marca letos. Takrat je Valve prikazal spremenjeno obliko Steamove knjižnice z igrami in tisti pozorni ste lahko na sliki opazili igro Mirror’s Edge Catalyst. To je EA-jeva igra iz leta 2016, ki za Paro ni nikoli izšla.

Nato se je v bazi podatkov Steama pojavila nova zanimivost. Nekdo je testiral integracijo Origina s Steamom, kar pomeni, da bi zadeva delovala na podoben način kot Ubisoftov servis Uplay.

Nato je nekdo na SteamDB opazil, je nek igralec med 20. in 21. oktobrom igral igro The Saboteur. Ta je izšla leta 2009 in je bila od takrat odstranjena iz Steama, a to je dober dokaz, da morda EA na platformi testira starejše igre.

Posodobitve je začela prejemati tudi igra Dragon Age II, kateri je izšel leta 2011. Zakaj bi ta davno pozabljeni naslov nenadoma začel prejemati posodobitve, če ga EA ne bi pripravljal na potencialni izid na Steamu?

Stiskamo pesti, da se EA vrne na priljubljeno digitalno platformo, pa četudi bodo znova prodajali samo starejše naslove. Dobrodošle bi bile starejše Biowarove igre kot so Mass Effect in Dragon Age, saj imajo kupček zanimivih DLC-jev, ki jim EA nikakor noče znižati ceno, zato bi pasala ena dobra Steamova razprodaja.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Se nam končno približuje praktična rešitev za premikanje v VR okolju?

Bolj težko boste našli nekoga, ki je praktično preizkusil kakšen VR sistem in ob njem ni izkazal navdušenja. Ko v virtualni resničnosti...

Zdaj lahko igrate prve štiri misije iz Warcrafta 2 v pogonu Warcrafta 3 Reforged

Warcraft 2: Tides of Darkness je izšel leta 1995, kar pomeni, da je prestar celo za zame, saj sem svojo pot s...

Indiana Jones 5 naj bi konstantno prelagal izid zaradi težav s scenarijem

Minilo je že 12 let odkar je izšel zadnji Indiana Jones film, imenovan The Kingdom of the Crystal School, a še danes...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!