Sedaj lahko GTA 5 igrate v VR-načinu, a bodite pripravljeni na kompromise

Odkar so na prodajne police prispele razne VR naprave, so se igralci vseskozi spraševali samo eno vprašanje: “Kdaj bom lahko na svoji VR mašini poganjal GTA 5?”.

Žal razvijalca Rockstar takšna predelava ne zanima kaj preveč, zato se je potrebno obrniti kam drugam. GTA 5 lahko na VR napravah že nekaj časa preigravamo, a to samo preko programa VorpX, kateri pa je plačljiv. Zase zahteva 35 dolarjev in ne vsebuje preizkusne verzije, da bi se človek vsaj prepričal, če zadeva sploh deluje na njegovemu sistemu.

Na pomoč je zato pred kratkim vskočil modder z imenom LukeRoss, ta pa je poprej že poskrbel za predelavo igre No One Lives Forever 2 v virtualno okolje. Sedaj se je odločil v listo svojih dosežkov spraviti tudi GTA 5 in to mu je uspelo.

Njegova modifikacija je preprosta za namestitev in omogoča preigravanje GTA-ja v VR okolju, najboljše pri vsemu pa je dejstvo, da je zadeva povsem brezplačna.

Seveda ta neuradna predelava vsebuje svoje minuse. Kakor je je neverjetno širni svet Grand Theft Auto pogledati iz VR perspektive, bodite pripravljeni na nekatere nevšečnosti. Probleme delajo predvsem vmesne sekvence, ki VR pogledu niso bile namenjene in jih je iz te perspektive kar muka gledati. Težave dela sama nrav igre: čaka vas veliko prehajanja iz avtomobilov v tek in kamera se zato obrača vse povprek. Tako je bolje, da vam v takšnih igrah ne postane prehitro slabo, saj boste drugače nad igranjem hitro obupali.

Igranje je omogočeno samo preko miške in tipkovnice oz. kontrolerja, tako da lahko pozabite na specifično prilagojene kontrole, kjer bi s Touch komandami natančno merili v nasprotnika. Aja, zadeva zaenkrat deluje samo na Oculus Rift napravah, a modder naj bi pospešeno delal na podpori za Vive.

A temelj je postavljen iz zadeva bo v prihodnosti zagotovo še bolj izpopolnjena, kot se je to denimo zgodilo v primeru igre Alien: Isolation.

Modifikacijo si lahko prenesete na sledeči povezavi, navodila namestitve pa si lahko preberete tule.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime