Epic s tožbo na Fortnite testerja, ki je razkril Chapter 2 skrivnosti pred uradnim izidom

Če se vam bo kdaj nasmehnila loterijska sreča in se boste morda znašli med peščico izbrancev, ki bodo lahko testirali igre razvijalca Epic, potem vam lahko podelim samo en nasvet: to kar vidite zadržite zase in vsekakor ne brbljajte videnih skrivnosti na internetu.

Epic namreč takšne stvari vzema smrtno resno, pod palcem pa imajo dovolj denarja, da vas lahko vlačijo po sodiščih, dokler ne boste zadolženi do sedmega kolena.

Eden takšnih nespametnežev nosi ime Ronald Sykes. Tipček je septembra dobil možnost testiranja drugega poglavja igre Fortnite, nato pa se je odpravil na Twitter. Preko večih različnih računov je razkril različne skrivnosti glede naslednjega poglavja igre. Med drugim je pokazal novo mapo, sposobnost plavanja in nadgrajevalne postaje.

Levo je slika, ki jo je razkril tester, desno pa končna mapa.

Epic ga sedaj toži za storjeno škodo, saj naj bi se razvijalec mesece pripravljal za izstrelitev naslednje sezone in Sykes je izkoristil svoj položaj in pokvaril presenečenje igralcem in zmanjšal pričakovanja na izid. Epic prav tako zahteva, da Sykes uniči vse kopije podatkov, ki jih je pridobil od njegovega sodelovanja z razvijalcem.

Čeprav se morda zdi Epicov nastop precej krut, NDA pogodbe obstajajo z razlogom in ko jo enkrat podpišeš, heca več ni. Priprava novega poglavja je bil velik podvig za razvijalca in veliko je bilo odvisno ravno od tistega faktorja presenečenja. Ko ti nekdo načrtno nato pokvari razodetje, je to precej velika brca v testise.

To ni prvi testiranec, ki se je znašel pod Epicovo tožbo. Lani se je zgodila podobna situacija s sezono 4, vendar je v tistemu primeru obtoženec dokazal, da podatkov ni načrtno delil z drugimi. Tokrat se pa zdi da takšna obramba ne bo prišla v poštev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime