MrBeast se je zavezal posaditi 20 milijonov dreves do leta 2020

Če kaj spremljate YouTube sceno, potem ste zagotovo že slišali za YouTuberja, ki sliši na ime MrBeast.

Malce večji poznavali pa veste, da je njegovo pravo ime Jimmy Donaldson in da šteje vsega 21. let. A kljub svoji mladosti je tip na najbolj popularni pretočni platformi zbral že 25 milijonov naročnikov, svojo slavo pa izkorišča za celo kopico dobrodelnih namenov.

Če je prej obdaroval ljudi, se je sedaj odločil, da nekaj pomoči nameni našemu preljubemu planetu.

Zadal si je pomembno nalogo, saj želi do leta 2020 posaditi 20 milijonov dreves. To je poskušal najprej v živo in čeprav mu je na pomoč priskočilo ogromno oboževalcev, jim je skupno uspelo posaditi le okoli 2000 dreves.

Zato se je odločil združiti z neprofitno organizacijo Arbor Day Foundation in spočeta je bila TeamTrees.org spletna stran, ki deluje precej preprosto. Vsak doniran dolar je dovolj za eno posajeno drevo in zadeva je hitro eksplodirala v popularnosti.

Donacije so naravnost nore in med časom pisanja je bilo zbranih že krepko čez 5 milijonov dolarjev. V dirko so se pridružili tudi nekatera druga imena. Ninja je denimo prispeval 15.000 dolarjev, norveški DJ Alan Walker je primaknil 100.001 dolarjev, samo zato, da se je pojavil na vrhu lestvice. Nato je MrBeast vrnil udarec in doniral 100.002 dolarjev in zopet zavzel prvo mesto.

Zadeva je odlična ideja in hvalevreden podvig, zato le namenite gibanju kakšen evro.

Se morda spomnite pevca Tay Zondaya, ki je leta nazaj spočel komad Chocolate Rain? Ravno za sajenje dreves je spočel nov glasbeni video, imenovan Plant A Tree.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime