League of Legends dosegel rekordno število istočasnih gledalcev

League of Legends že dolgo časa vlada na Twitch lestvicah glede svoje gledanosti. Glede na statistike spletne strani TwitchMetrics ima LoL povprečno kar 40.000 ur več gledanosti, kot pa njegov najbližji zasledovalec Fortnite.

To je močno impresivna številka za igro, ki je pred kratkim praznovala že svoj 10. rojstni dan. Včeraj pa je ta legendarna igra porušila nov rekord in še na enemu mestu prehitela Fortnite.

Trenutno poteka prvenstvo Worlds 2019, zato so številke gledanosti še toliko višje. Včeraj se je zgodil četrtfinalni obračun med ekipama SK Telecom in Splyce in čeprav morda tekma ne vsebuje res največja imena profesionalne League of Legends scene, se je vseeno zgodilo nekaj rekordnega.

Obračun je namreč na vrhuncu gledanosti gledalo kar 2.504.751 gledalcev, kar je nov rekord pri istočasni gledanosti kateregakoli e-šport dogodka. Prej je ta rekord držal Fortnite, ko je Fortnite World Cup finale letos gledalo 2.334.826 istočasnih gledalcev.

Ta rekord zagotovo ne bo stal dolgo. 2. novembra nas čaka polfinale in 10. novembra še glavni finale, zato bodo te številke kmalu zagotovo postale še višje in bolj impresivne.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime