EA se je uradno vrnil v topli objem Steama

Po vseh govoricah, da se namerava založnik EA po dolgih letih odsotnosti vendarle vrniti na Steam, je včeraj padla tudi uradna potrditev.

EA je v svojemu blog prispevku najavil, da bodo na Steam prišle vse njihove prihajajoče igre kot so Jedi: Fallen Order, FIFA 20, Battlefield V, Unravel Two, The Sims 4 in tudi Apex Legends – slednji se je ravno nedavno pohvalil, da je dosegel 70 milijonov globalnih igralcev, selitev na Steam pa bo te številke še dodatno dvignila.

Vse te igre bodo na platformi omogočene v prihajajočih mesecih, naslednje leto pa bo prispel tudi naročniški model EA Access, ki je prvi tosortni servis, ki se bo pojavil na Steamu. Dobra novica je, da bodo vse igre omogočale igranje med platformami, tako da se boste v večigralskih spopadih igralci na Steamu ali pa Originu spopadli na istem strežniku.

Prva EA-jeva igra, ki se bo pojavila na Steamu, bo prihajajoči Star Wars: Jedi Order. Ta ima na platformi že svojo stran in je na voljo za prednaročilo, zagnali pa ga boste lahko 15. novembra. Na žalost se igre ne bodo povsem rešile Origina, saj boste za zagon igre vseeno potrebovali nameščena oba klienta. Tako boste s Steam zaganjalnikom zagnali drug zaganjalnik, tako kot je to v praksi pri Ubisoft naslovih z njihovim servisom Uplay.

Kaj točno je sprožilo EA-jevo vrnitev še ni čisto jasno, a zanimivo je, da sta se na Steam letos vrnila tako Microsoft kot tudi EA, čeprav je založnik Epic ponujal velike denarce vsakemu, ki bi se želel zavezati njihovi platformi. Sumi se, da je Valve EA-ju ponudil precej nižjo maržo pri prodaji njihovih naslovov in morda jih je k temu k temu prisilil ravno Epic.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime