Hearthstone dobil prvo žensko svetovno prvakinjo

Priznajmo si, igričarstvo, vsaj na profesionalni ravni, je primarno moška zadeva. A morda bo kmalu tudi na temu področju kmalu nastopila sprememba in morda je napovedovalka tega novega časa igralka z imenom VKLiooon.

Kitajka, s polnim imenom Xiaomeng “VKLiooon” Li, je na letošnjemu BlizzConu prilezla do finalnega obračuna proti ameriškemu igralcu Brianu “bloodyface” Easonu in tip proti njej ni imel niti najmanjše šanse.

VKLiooon je z njim gladko opravila z 3:0, prav tako je ostala nepremagana skozi celotni turnir. Na koncu si je priborila mikavni naslov Hearthstone Global Champion, v žep pa je pospravila tudi zajetno nagrado v vrednosti 200.000 dolarjev.

Njen zahvalni govor je bil precej zanimiv. Spomnila se je štorije izpred nekaj let, ko ji nek moški igralec na turnirju povedal, da je v napačni vrsti, saj ne spada tja. Namenila je tudi nekaj besed vsem ženskam, ki jih zanima e-šport. Spodbudila jih je, da naj pozabijo na vse predsodke in na svoj spol in naj se preprosto spustijo v treniranje in tekmovanje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime