Epic Games trgovina ima veliko varnostno luknjo, ki omogoča igranje iger, čeprav si teh ne lastite

Med PC igralci osovražena trgovina Epic Games je imela v svoji zgodovini že veliko težav, sedaj pa se je pojavila nova, katera je že kar malce komična.

V Epic Games trgovini namreč lahko igrate originalne igre, pa čeprav si jih ne lastite. Novo odkrita varnostna luknja od uporabnika ne zahteva nekih resnih hekerskih sposobnosti, saj je za izkoriščanje precej preprosta.

A ne mislite, da boste sedaj kar dobili dostop do Red Dead Redemption 2. Na vaš PC se mora v račun vpisati nekdo, ki si že lasti določeno igro. Če potem tega uporabnika izpišete in nato vpišete svoj račun, boste še vedno lahko zagnali naslov in ga igrali, kolikor vas je volja.

Spodnji posnetek pokaže varnostno luknjo v akciji, varnostna luknja pa velja tudi za povsem novo ustvarjene račune. Tako da bodo zagotovo nekateri izkoristili zadevo na rezervnih računih, ki so nato lahko deležni potencialnega bana iz strani Epica.

Slednji varnostne luknje še vedno ni popravil in očitno je, da Epic trgovina ne vsebuje nobenega DRM-a, ki bi preprečila takšno izkoriščanje sistema.

Težava je očitno prisotna že dlje časa, saj so nekateri igralci ob izidu Borderlands 3 v septembru ugotovili, da čeprav so zahtevali vračilo denarja, igra ni bila odstranjena iz njihovega računa. Tako so kupci dobili povrnjen denar, še vedno pa so lahko brez problema preigravali igro.

Zadeva je precej velik problem za Epic Games trgovino, saj bodo nekako morali izgruntati neko vrsto DRM sistema, a to ni mačji kašelj in zna rešitev trajati nekaj časa. Do takrat pa lahko očitno uživate v brezplačnih igrah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime