Red Dead Redemption 2 izšel, a zadeva se zatika tudi na močnejših sistemih

Včeraj je končno izšel Red Dead Redemption 2 za PC, samo na Rockstar in Epic Games trgovinah. Steam prednaročniki boste na svojo kopijo morali počakati še en mesec, a morda je ta zakasnitev v temu primeru blagoslov.

Red Dead Redemption 2 namreč glede na prve odzive ni ravno najbolje optimiziran. Na Redditu se je pojavila kar velika tema, v kateri je našteto ogromno problemov, ki kvarijo igralno izkušnjo.

Igra se zatika tudi na močnejših sistemih in sličice na sekundo nikakor ne morejo ostati stabilne. Priporoča se, da v nastavitvah igre izberete DirectX12 namesto Vulkana in malce znižate nastavitve. Da morate posodobiti grafične gonilnike je seveda jasno že vsakemu in bi morala biti prva stvar, ki jo naredite pred igranjem.

Igralci se pritožujejo tudi nad rušenjem igre ali pa da se ta sploh noče zagnati. Priporoča se izklop antivirusnika, če pa obstanete sredi nalagalnega zaslona pa ste v težavah, saj za to zaenkrat še ni rešitve.

A težav tu še ni konec. Nekateri igralci se pritožujejo, da ne slišijo zvoka ali pa da je ta nizke kvalitete. Težave so tudi na precej osnovnih zadevah, saj se igrina mapa ne izriše pravilno ali pa se pojavijo težave pri prikazovanju snega.

Rockstar je že izdal manjši popravek, na svoji strani pa so tudi objavili nekaj nasvetov, ki lahko razrešijo tiste največje težave. Spletna stran Guru3D je spočela zanimiv vodič glede optimizacije in morda tam najdete kakšen nasvet zase. Mimogrede, če ste si želeli igranja na 4K ločljivosti, lahko na to kar pozabite, saj tudi RTX 2080 Ti tam komaj preseže 40 sličic na sekundo.

Kljub vsemu temu je očitno, da Red Dead Redemption 2 potrebuje en pošten popravek in morda bo ta na voljo ravno do takrat, ko bo naslov uradno izšel na Steamu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime