Xiaomi predstavil prvi pametni mobilnik s kar 108MP kamero

Xiaomi si je v zadnjih 5. letih uspel priboriti zaupanje mobilnih uporabnikov. Njegovi mobilniki se namreč uvrščajo med najbolje prodajane širom sveta.

Zadnji v liniji, Mi CC9 Pro, na prvi pogled ne izgleda nič posebnega, a v sebi skriva kar 108MP senzor, ki bo razveselil zlasti amaterske fotografe. Na to je več kot očitno, z vgraditvijo zmogljive baterije, ki bo omogočila zajetje večjega števila fotografij in posnetkov, računal tudi Xiaomi. Ostale specifikacije namreč niso nič posebnega in pritečejo zgornjemu srednjemu rangu.

Vsak fotografski zanesenjak bo vedel povedati, da MP še zdaleč niso vse. Zadnji iPhone namreč vsebuje zgolj 12MP senzor (še 4k televizija prikaže zgolj 8.3MP), a kljub temu premore spektakularne fotografije. Pa bo Xiaomi s svojo potezo uspel vdahniti plamen že uplahteli MP vojni?

Kot že omenjeno bo Mi CC9 Pro imel sistem kar 5 kamer, vključujoči 108MP Isocell Briht HMX senzor, ki ga je razvil v sodelovanju s Samsungom. Tukaj so še 20MP širokokotna leča, 12MP kamera za zajem portretov, 5MP kamera z 5x optičnim zumom in 2MP kamera za makre.

108MP posnetek za nadaljnjo obdelavo (obrez) potrebuje malokdo, bo tovarniško telefon fotografije zajemal z 27MP. Razlog tiči v šumu, ki ga senzor producira ob zajemu fotografij. Bo pa slednje moč zajemati tudi v slabih svetlobnih pogojih v “nočnem načinu”. K temu prištej še snemanje počasnih posnetkov z do 960FPS.

Preostale specifikacije od konkurence vsaj na papirju ne odskočijo. Za 6.5inch AMOLED zaslonom se skriva Qualcomm Snapdragon 730G, ki ga drugače najdeš v srednjekategornikih. Navadna različica bo vsebovala še 6GB pomnilnika in 128GB prostora. Toliko impresivnejša je baterija s svojimi 5,260mAh, zlasti v navezi z varčnejšim procesorjem. Cena bo v Evropi postavljena na 550€ (V EU se bo prodajal pod oznako Mi Note 10)

Zanesenjakom bo na voljo nakup zmogljivejše “Premijske različice” za dobrih 650€ z 8GB pomnilnika in 256GB prostora.

TEST (v angleškem jeziku)

Kot odgovor na magično MP število se omenja Samsungov visokocenovnik Galaxy S11, ki naj bi vseboval identični senzor s 108MP. Na policah ga lahko pričakuješ februarja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime