GTA 5 se po šestih letih od izida še vedno prodaja kot vroče žemljice

Take-Two, založnik, ki si lasti razvijalca Rockstar, je včeraj prikazal novo finančno poročilo glede prodaje svojih iger.

Seveda je med vsemi številkami svoje mesto našla igra GTA 5, katera je prvotno izšla leta 2013. Gre torej za 6 let stari naslov, ki ga lahko igrate na konzolah prejšnje generacije, na trenutnih konzolah ter seveda PC-jih.

Kljub svoji starosti pa se ta morda najbolj prepoznavna franšiza v igričarski industriji še vedno prodaja v takšnih številkah, ki bi jim zavidali tudi drugi, moderni naslovi. Glede na številke, je GTA 5 od maja do novembra prodal 5 milijonov izvodov, v vsem svojemu času obstoja pa je prodaja narasla na neverjetnih 115 milijonov prodanih kopij.

To je naravnost neverjetna številka, a morda niti ni toliko presenetljiva. GTA je zagotovo naslov, ki si ga privošči vsak novi igralec. Če je nekdo včeraj kupil PS4 in ni do sedaj igral ničesar, kaj mislite, katera bo prva igra, ki si jo bodo kupili v trgovini? GTA 5 seveda.

Ogromna količina prodanih izvodov gre tudi na račun GTA Online, ki še danes gosti ogromno število igralcev, ti pa pridno kupujejo mikrotransakcije. Naslov založniku prinaša ogromne količine denarcev in vprašanje je, če se založniku trenutno sploh splača izdati GTA 6, saj bi tako lahko izgubili potencialne stranke.

Take-Two pa je zadovoljen tudi z rezultati drugih naslovov. Red Dead Redemption 2, še ena Rockstarjeva uspešnica, je v enem letu prodala 26,5 milijonov kopij, dobro gre tudi Borderlands 3, kateri je od septembra prodal 7 milijonov kod. Presenetljivo dobro je stekla tudi prodaja The Outer Worlds, za katerega je založnik izjavil, da je presegel vsa pričakovanja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime