YouTube bo lahko ugasnil vaš račun, če v njemu ne vidi potencialnega zaslužka

Koliko YouTube kanalov se dnevno ustvari na najbolj popularni video platformi, verjetno ne ve nihče točno. Jasno pa je, da ima Google počasi dovolj omogočanja kanalov, ki ne pridobijo občinstva in tako tudi potencialnega zaslužka s strani oglaševalcev.

YouTube je tako pred kratkim posodobil svoje pogoje storitve in ti so v skrb spravili ogromno manjših YouTuberjev in ustvarjalcev vsebine.

Pod poglavjem “ukinitev računa” se je namreč znašel zanimiv nov zakonik, ki da YouTubu pravico, da vaš račun ugasne, če v njem ne vidi potencialnega zaslužka.

Google je že prejšnji teden začel svojim uporabnikom pošiljati e-poštna sporočila, kjer jih je obvestil o svojih novih pogojih storitve, a ta sprememba v sporočilu ni bila navedena.

Zadeva je napisana precej zmedeno in da platformi ogromno prostora za različne manevre. Glede na zapisano, bo tak neželen kanal izgubil celoten Google račun. To ne pomeni, da se lahko poslovi samo od YouTube storitve ampak tudi od svojega dostopa do Gmaila in do svoje Drive mape. To zna vsekakor zaboleti nekega nedeljskega uporabnika, ki že leta uporablja svoj Google račun za identifikacijo povsod na spletu in bi za šalo enega dne naložil YouTube posnetek, za kazen pa bi potem praktično izgubil svojo spletno identiteto.

Novi pravilnik bo v veljavo stopil 10. decembra in zanimivo bo videti, če bomo na ta dan videli masovno odstranitev YouTube kanalov.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

En star televizor je več kot leto dni povzročal internetne izpade cele vasi

Spletna stran Gizmondo poroča o zanimivi zgodbi iz ene male vasice v Walesu, ki se je kar 18 mesecev borila z masovnimi...

Čudoviti Black Myth: Wukong prikazal boj z ogromnim volkodlakom

Prejšnji mesec nas je kitajski razvijalec Game Science presenetil s precej obsežnim napovednikom za igro Black Myth: Wukong. O tem naslovu se...

Bo znani Game of Thrones igralec res prevzel naslovno vlogo v seriji The Last of Us?

Se morda spomnite igre The Last of Us Part II? Da, to je tisti naslov, ki je bil ob izidu deležen toliko...

1 KOMENTAR

  1. To verjetno velja samo za tiste, ki služijo preko youtuba … ali predvsem za tiste, ki ne služijo? Imam ogromno videov zelo dobro gledanih, služim pa z njimi ne, ker so me pred leti zavrnili, zato se mi ne da jim spet težiti, če mi omogočijo. Itak pa yt uporabljam z adblockerjem.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!