Echo Fox e-šport organizacija ne obstaja več

Ime Rick Fox je znano vsakemu poznavalcu e-šport industrije. Gre za bivšega igralca lige NBA, ki pa je leta 2015 ustanovil tudi svojo e-športno organizacijo Echo Fox.

Ta je imela že od samih začetkov precej burno zgodovino. Kot vedno se je začelo kreganje med investitorji, Fox pa se je odločil zapustiti organizacijo, saj naj bi eden od investitorjev, Amit Raizada uporabljal rasistične opazke, ki jih je usmeril v tedanjega direktorja organizacije Jace Halla.

Tu se je nato vpletel še Riot, ki je zahteval, da se Amit umakne iz organizacije. To je slednjo drago stalo, saj so zaradi tega izgubili svojo LCS pozicijo. Echo Fox je še vedno ostalo pomembno ime v e-šport industriji, saj so na področju pretepaških iger držali močno in talentirano ekipo.

Žal pa se je Echo Fox boril s finančnimi težavami, saj naj bi moral na mesec izplačati 500.000 dolarjev, ki jih ni imel za potegniti iz nikjer. Plače so se tako ustavile, včeraj pa je predstavnik organizacije izjavil, da je vsega skupaj konec.

Pod rušo je šla uradna spletna stran, predstavnik pa je na Win.gg podal izjavo, da so bile vse operacije zaustavljene in da je z znamko konec. Vsi zaposleni so bili odpuščeni, logo in uniforme pa so postali zbirateljski predmeti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime