Google zasačen pri shranjevanju zdravstvenih podatkov milijonov Američanov

Se spomnite včasih, ko si šel lahko na internet in tehnološki velikani niso za vohljali za vsakim vašim klikom?

Da neke zasebnosti na internetu ni več, ni nobena novost. Osebno sem mnenja, da imajo veliki igralci za vsakega uporabnika družabnih omrežij izgrajen virtualni profil, ki je praktično identična kopija resnične osebe in če bi to zbirko podatkov, podprto z umetno inteligenco preselili v robotsko imitacijo, bi dobili kopijo, ki bi bila neločljiva od izvirnika.

The Wall Street Journal je sedaj razkril, da Googlu ni sveto nič, tudi vaši zdravstveni zasebni podatki.

Leta 2017 naj bi se združili z zdravstvenim gigantom Ascension (ki se mimogrede sliši kot ime WoW gilde) in skupaj sta počela Project Nightingale. Preko 21 držav v ZDA sta zbrala vse zdravstvene podatke prebivalcev, tega pa nista razkrila nikomur.

Google naj bi te podatke uporabil za izdelavo nove programske opreme, katera naj bi preko strojnega učenja in napredne umetne inteligence lahko določenim pacientom predlagala spremembo zdravstvene oskrbe.

Google naj bi tako držal podatke iz rezultatov laboratorija, diagnoze zdravnikov ter popolno zdravstveno zgodovino vsakega pacienta, skupaj z njihovimi imeni, priimki ter datumi rojstva. V svoji zbirki naj bi imeli milijone državljanov, do teh podatkov pa naj bi lahko dostopalo do 150 zaposlenih. Seveda se Googlu o temu ni zdelo obvestiti nobenega od zdravnikov ali pacientov.

Mislimo, da se lahko ob tej novici vsi strinjamo z izjavo glasbenika David C. Lowerya, ki se na Twitterju sprašuje, kdaj bodo ljudi pri teh tehnoloških velikanih aretirali, saj bi se tako hitro zaključilo vse to vsiljivo vohljanje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime