Že pred začetkom predvajanja potrjena 2. sezona serije Witcher

Netflix je še pred splavitvijo prvenca najavil nadaljevanje sage o Witcherju. To je še posebej impresivno, nenazadnje si bomo uvodnik v 1. sezono lahko ogledali šele 20. decembra. Več kot očitno je Netflix prepričan o njen uspeh, kar niti ne preseneča.

Največji delež dela je bil že storjen s strani poljskega razvojnega studija CD Projekt RED, ki je svet Witcherja preko računalniških/konzolnih iger, približal velikemu številu potencialnih gledalcev. Sploh zadnja The Witcher 3: Wild Hunt je tako izjemna, da jo sam brez zadržkov uvrščam na seznam 5. najboljših iger vseh časov. Za neuspeh bi morala Lauren Schmidt Hissrich in Netflix spočeti resnično grozodejstvo.

Marsikomu ni znano, da ne gre za prvi poizkus TV adaptacije sveta Witcherja, saj so njen potencial že leta nazaj izvohali pri poljski nacionalni televiziji in ustvarili 13 delno stvaritev Wiedźmin (najdeš jo TUKAJ). Odmerjen proračun in neizkušena ekipa niso dosegli želenega učinka, saj prej kot kaj drugega spominja na neposrečeno parodijo.

V decembru se bomo po petih letih ponovno podali v svet človeških pošasti in brezbožnih bitij. Prva serija se bo osredotočila na zgoraj že omenjenega Geralta, ki ga igralci iger že dodobra poznamo. Čeravno bo debel del zgodbe podoben, imajo ustvarjalci tokrat kar nekaj svobode. Tako Geralt na hrbtu ne bo prenašal obeh mečev, saj so v realnosti ti precej težki, boj z dodatnim pa neroden. Odvečnega bo puščal na svojem konju.

Kakorkoli, 2. sezone pred koncem 2020 ni realistično pričakovati, nas pa od premierne 1. epizode prve sezone loči zgolj dober mesec dni. Morda ravno dovolj časa, da ponovno zajahaš konja, zavihaš rokave, izvlečeš meč, obiščeš Triss in svet Witcherja ponovno odrešiš vseh gnusob.

Vaša reakcija na članek?

Davorin
Zagretež, ki že 5 let nestrpno pričakuje naznanitev novega Zaklinjača in se vsako jutro z večjo slo želi podati v futuristične okoliše Cyberpunka. Sicer ljubiteljski kolesar in navdušen tehnoljub, ki začuda prezira zgolj "pametne" mobilnike. Kontakt: [email protected]

Sveže objave

Na splet ušel nov Assassin’s Creed Valhalla posnetek, ki prikaže šefovsko bitko

Nekaj dni nazaj smo poročali o prvem pravem igralnem posnetku za prihajajoči Assassin's Creed Valhalla. Nek pogumnež je na splet brez dovoljenja...

Ubisoft za en teden podarja dostop do vseh svojih iger

Francoski založnik Ubisoft nam bo čez nekaj dni pokazal, na čem vse je delal zadnje leto in glede na to, da je...

Prvi Ultra skupek zmajevskih skinov v igri Valorant vas bo stal okoli 100 €

Valorant je zabavna večigralska igra, a razvijalec Riot je ni izdal samo zaradi tega, ker se je počutil darežljivega, ampak zato, da...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!