Bioware naj bi delal na popolni prenovi Anthema – v zgodnji fazi razvoja naj bi bil nov Mass Effect

Anthem je morda največje razočaranje v letu 2019. Igra je dobivala katastrofalne ocene iz strani kritikov, priskutila pa se je tudi igričarski bazi. To je bil prvi poskus Biowara, da naredi popolnoma večigralsko igro, katera bi se igrala tako kot bolj slavni Destiny, a pomanjkanje izkušenj in splošni problemi med razvojem so privedli do katastrofalnega zaključka.

Anthem danes še ni povsem mrtvem, a dobiva zelo malo večjih posodobitev, zato je tudi baza igralcev precej majhna. Morda se zdi, da sta razvijalec Bioware in založnik EA nad igro že obupala, a nedavni članek iz strani Kotakuja namiguje, da so pred Anthem lepši časi.

Bioware ima dva studia, enega v Edmontonu in enega v Austinu, oba pa naj bi načrtovala popolno prenovo igre. Predelavo naj bi doživeli vsi igrini sistemi, od same okolice pa do misij in nabiranja nove opreme. Prenova naj bi bila tako ogromna, da bi se lahko posodobitev imenovala Anthem 2.0 ali pa Anthem Next. Slednje ime namiguje na igro No Man’s Sky, ki je prav tako izšel v slabem stanju, a so razvijalci po mučnem delu igro prepeljali na naslednjo stopnjo preko popravka Next.

Predelava igre naj bi bila v zelo zgodnjemu stadiju in razvijalec še ne ve, ali bi popravke izdajal postopoma ali pa bi spočel samo eno ogromno posodobitev, ki bi poskrbela za vse težave naenkrat.

Kotakov članek pa je namignil še na eno zanimivost. Bioware naj bi trenutno pridno delal na Dragon Age 4, v zelo zgodnji fazi razvoja pa naj bi bil tudi novi Mass Effect. Nekoč slavna franšiza je z zadnjim delom Andromeda nabrala ogromno kritik in špil je bil tako slab, da je EA leta 2017 celotno franšizo postavil na hladno. Morda je sedaj temu konec, saj naj bi na novemu delu delal Mike Gamble, ki je že leta pri Biowaru zaposlen kot producent, sedaj pa naj bi prevzel vlogo glavnega pri razvoju Mass Effecta.

Vse to govori, da EA še ni obupal nad razvijalcem, vprašanje pa je, če igričarska publika še zaupa nekoč slavnemu razvijalcu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime