Fortnite bo kmalu precej bolje optimiziran, saj prihaja podpora za DirectX 12

Fortnite je dandanes prisoten povsod, saj ga lahko poganjamo na PC-jih, konzolah in celo mobilnih napravah. Igra niti ni slabo optimizirana, a težave so se vseeno pojavljale pri tistih, ki so želeli iz igre iztisniti najvišje možne sličice na sekundo.

Razvijalec Epic se je odločil temu narediti konec in preko posodobitve 11.20 se bo v igri pojavila podpora za knjižico DirectX 12, to pa bo omogočalo precej boljšo optimizacijo.

Epic je še dodal, da poleg optimizacije načrtuje še dodatne pritikline, ki jih ponuja DX 12. Pojavila so se ugibanja, da morda to pomeni tudi podporo za ray tracing, a razvijalec o temu zaenkrat še ni razkril ničesar uradnega.

AMD je že izdal nove gonilnike, ki bodo lahko izkoristili dobrote DX 12 implementacije. Če ste slučajno Radeon lastnik in vam je igra do sedaj povzročala težave, potem bi bilo pametno, da si prenesete najnovejše gonilnike 19.11.3.

Fortnite posodobitev 11.20 bo stopila v veljavo že danes, tako da se lahko že popoldne veselite izboljšane optimizacije.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Na splet ušel nov Assassin’s Creed Valhalla posnetek, ki prikaže šefovsko bitko

Nekaj dni nazaj smo poročali o prvem pravem igralnem posnetku za prihajajoči Assassin's Creed Valhalla. Nek pogumnež je na splet brez dovoljenja...

Ubisoft za en teden podarja dostop do vseh svojih iger

Francoski založnik Ubisoft nam bo čez nekaj dni pokazal, na čem vse je delal zadnje leto in glede na to, da je...

Prvi Ultra skupek zmajevskih skinov v igri Valorant vas bo stal okoli 100 €

Valorant je zabavna večigralska igra, a razvijalec Riot je ni izdal samo zaradi tega, ker se je počutil darežljivega, ampak zato, da...

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!