Fortnite bo kmalu precej bolje optimiziran, saj prihaja podpora za DirectX 12

Fortnite je dandanes prisoten povsod, saj ga lahko poganjamo na PC-jih, konzolah in celo mobilnih napravah. Igra niti ni slabo optimizirana, a težave so se vseeno pojavljale pri tistih, ki so želeli iz igre iztisniti najvišje možne sličice na sekundo.

Razvijalec Epic se je odločil temu narediti konec in preko posodobitve 11.20 se bo v igri pojavila podpora za knjižico DirectX 12, to pa bo omogočalo precej boljšo optimizacijo.

Epic je še dodal, da poleg optimizacije načrtuje še dodatne pritikline, ki jih ponuja DX 12. Pojavila so se ugibanja, da morda to pomeni tudi podporo za ray tracing, a razvijalec o temu zaenkrat še ni razkril ničesar uradnega.

AMD je že izdal nove gonilnike, ki bodo lahko izkoristili dobrote DX 12 implementacije. Če ste slučajno Radeon lastnik in vam je igra do sedaj povzročala težave, potem bi bilo pametno, da si prenesete najnovejše gonilnike 19.11.3.

Fortnite posodobitev 11.20 bo stopila v veljavo že danes, tako da se lahko že popoldne veselite izboljšane optimizacije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime