Stadia za eno uro igranja porabi 20 GB podatkov

Pretočni servis iger Google Stadia je uradno izšel in ponudniki interneta širom zemeljske globe zaskrbljeno gledajo v svoje strežnike.

Stadia ponuja igranje v 4K in 1080p ločljivosti, a od samega začetka so precej skrivnostni, koliko internetne povezave bo takšen stream v bistvu sploh pogoltnil. Sedaj, ko je zadeva uradno zunaj, so se pojavila prva testiranja in rezultati niso ravno navdušujoči.

Za igranje v 4K ločljivosti pri 60 sličicah na sekundo vam bo storitev odgriznila okoli 20 GB za eno uro igranja, kar je ogromno. Pri igranju na nižji ločljivosti, torej 1080p, in 60 sličicah na sekundo se poraba drastično zmanjša. Takrat Stadia na minuto zahteva 119 MB oz. 7 GB na uro. Spletna stran Digital Trends je platformo testirala na telefonu Pixel 3a in pri ločljivosti 1080p se je poraba za eno uro ustavila pri številki 10,2 GB.

Čeprav so slednje številke manjše, so še vedno precej ogromne. Netflix denimo za uro prenosa v 1080p ločljivosti pogoltne vsega 3 GB.

Težave bodo tako imeli predvsem tisti, ki imajo počasne povezave, toliko bolj pa so ga nastradali Američani, ki imajo velikokrat pri ponudniku nastavljeno mejo porabljenih podatkov in ni težko videti, kako bi kakšen igralec v mesecu presegel 1 TB, kar bi bil potem precej velik znesek na računu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime