9-letni Belgijec bo postal najmlajši univerzitetni diplomant na svetu, v prostem času pa rad preigrava Fortnite in Minecraft

Ko vam bo nekdo naslednjič govoril, kako igre samo poneumljajo, ga lahko usmerite na tale članek in potem vsakič, ko se bo pripravljalo vnovično teženje, mu v uho samo zašepetajte ime Laurent Simons.

To je namreč 9-letni deček, ki prihaja iz Belgije, trenutno pa živi na Nizozemskem. Fant morda ne izgleda nič posebnega, vse dokler ne pogledate njegovih akademskih dosežkov.

Fant bo namreč decembra dobil svojo diplomo iz elektrotehnike na Eindhovenski univerzi za tehnologijo in tako bo postal najmlajši univerzitetni diplomant v zgodovini.

Laurentov IQ je 145, srednjo šolo pa je končal v enem letu ter triletni dodiplomski tečaj v pičlih 9 mesecih.

Direktor elektrotehniške univerze, Sjoerd Hulshof, je nad povsem navdušen:

“Verjetno je 3x pametnejši od našega najbolj pametnega študenta. Hitrost njegovega uma je osupljiva – ne moremo si niti predstavljati, kaj se dogaja v njegovi glavi.”

In kaj Laurent počne v prostemu časa? Človek bi pričakoval, da sklada pesmi na violončelu ali pa da je nek nadnaravni prvak v šahu. A mali genij je povsem vsakdanji deček. Najraje sprehaja svojega psa, pošilja slike na Instagram in igra igre – med svoja najljubša naslova prišteva Fortnite in Minecraft.

Laurent ima za prihodnost precej velike načrte. Namerava raziskovati medicino in preko umetnih organov ustvariti povsem sintetično telo v svojemu laboratoriju. Če bo kdo ustvaril androida, ki bo nekoč iztrebil človeško raso, je to zagotovo Laurent Simons.

Za svoje raziskave je najmlajši diplomant že prejel ponudbe iz večih univerz po svetu, a verjetno se bo na koncu odločil za ZDA.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime