9-letni Belgijec bo postal najmlajši univerzitetni diplomant na svetu, v prostem času pa rad preigrava Fortnite in Minecraft

Ko vam bo nekdo naslednjič govoril, kako igre samo poneumljajo, ga lahko usmerite na tale članek in potem vsakič, ko se bo pripravljalo vnovično teženje, mu v uho samo zašepetajte ime Laurent Simons.

To je namreč 9-letni deček, ki prihaja iz Belgije, trenutno pa živi na Nizozemskem. Fant morda ne izgleda nič posebnega, vse dokler ne pogledate njegovih akademskih dosežkov.

Fant bo namreč decembra dobil svojo diplomo iz elektrotehnike na Eindhovenski univerzi za tehnologijo in tako bo postal najmlajši univerzitetni diplomant v zgodovini.

Laurentov IQ je 145, srednjo šolo pa je končal v enem letu ter triletni dodiplomski tečaj v pičlih 9 mesecih.

Direktor elektrotehniške univerze, Sjoerd Hulshof, je nad povsem navdušen:

“Verjetno je 3x pametnejši od našega najbolj pametnega študenta. Hitrost njegovega uma je osupljiva – ne moremo si niti predstavljati, kaj se dogaja v njegovi glavi.”

In kaj Laurent počne v prostemu časa? Človek bi pričakoval, da sklada pesmi na violončelu ali pa da je nek nadnaravni prvak v šahu. A mali genij je povsem vsakdanji deček. Najraje sprehaja svojega psa, pošilja slike na Instagram in igra igre – med svoja najljubša naslova prišteva Fortnite in Minecraft.

Laurent ima za prihodnost precej velike načrte. Namerava raziskovati medicino in preko umetnih organov ustvariti povsem sintetično telo v svojemu laboratoriju. Če bo kdo ustvaril androida, ki bo nekoč iztrebil človeško raso, je to zagotovo Laurent Simons.

Za svoje raziskave je najmlajši diplomant že prejel ponudbe iz večih univerz po svetu, a verjetno se bo na koncu odločil za ZDA.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

En star televizor je več kot leto dni povzročal internetne izpade cele vasi

Spletna stran Gizmondo poroča o zanimivi zgodbi iz ene male vasice v Walesu, ki se je kar 18 mesecev borila z masovnimi...

Čudoviti Black Myth: Wukong prikazal boj z ogromnim volkodlakom

Prejšnji mesec nas je kitajski razvijalec Game Science presenetil s precej obsežnim napovednikom za igro Black Myth: Wukong. O tem naslovu se...

Bo znani Game of Thrones igralec res prevzel naslovno vlogo v seriji The Last of Us?

Se morda spomnite igre The Last of Us Part II? Da, to je tisti naslov, ki je bil ob izidu deležen toliko...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!