Counter-Strike igralec razvil umetno inteligenco, ki je do sedaj ujela 14.000 večigralskih goljufov

CS:GO igralec z imenom 2Eggs ima rad večigralske streljačine, a res, res sovraži vse nadležne spletne goljufe, ki v igro ne vložijo veščine, ampak se raje poslužijo goljufij, katere jim potem dajo nepošteno prednost pred drugimi igralci.

A 2Eggs takšne falote sovraži bolj kot nek povprečnež, saj se je spravili razviti orodje, ki je podprto z umetno inteligenco, tega pa je imenoval HestiaNet.

Steam platforma seveda že vsebuje takšnega pomočnika, ki se imenuje VACNet, a razlika je, da je slednjega razvila cela skupina profesionalnih razvijalcev, HestiaNet pa je produkt nekega najstnika iz Združenega kraljestva.

A kljub temu orodje ni nič manj impresivno. 2Eggs je svojo umetno inteligenco učil razlikovanja med poštenimi igralci in tistimi, ki izkoriščajo goljufije vse od leta 2015 in Hestia, imenovana po grški boginji srca in ognja, je hiter učenec.

Za prepoznavanje goljufa potrebuje samo nekaj sekund in vse grdavže nato prijavi Steamovim oblastem. V dveh letih je Hestia prijavila 14.782 osumljencev, 14.515 od teh pa je nato izgubilo svoj račun. To pomeni, da je umetna intelligenca imela prav v 98.19% primerih.

Orodje je pozdravil tudi sam Valve in zaradi prijavljanja hroščev in različnih varnostnih lukenj 2Eggsa nagradil s 11.450 dolarjev nagrade.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime