Krave v Rusiji uživajo v VR pašnikih

Rek “Only in Russia” je že dolgo časa popularen pri raznih posnetkih, kjer Rusi izvajajo razne vragolije, ki bi se jih spomnil lahko samo um, ki mu je nekako vseeno za posledice. In ravno tega sem se spomnil, takoj ko sem prebral novico na mosreg.ru spletni strani, kjer so kmetovalci na svojo živino pripeli VR očala.

Zadeva celo ni tako nesmiselna, kot se morda zdi na prvi pogled. Znanstvene raziskave so pokazale, da okolica znatno vpliva na zdravje krave in tudi na njeno proizvedeno mleko. To morda ni problem, ko se kopitarka lahko sprehaja med zelenimi pašniki, a med zimskimi časi živali ostanejo v hlevih in to seveda precej slabo vpliva na njihovo počutje.

Zato so se veterinarji domislili zanimive rešitve. Združili so se z inženirji in na krave namestili VR očala, katera simulirajo zeleni pašnik in tako bi lahko vplivali na boljše počutje in bolj zdravo živino.

Očala so bila posebej prilagojena za kravjo glavo, virtualni pašniki pa so posebej prirejeni za kravji vid, ki bolje zaznava rdečo barvo v spektru barv in malce slabše zelene in modre odtenke.

Z eksperimentom so začeli na kmetijah v bližini Moskve, če pa bodo rezultati pozitivni, bodo zadevo razširili tudi drugod.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime