Mobilna igra s fizičnimi kartami?! Predstavljamo Scratch Wars!

Naša spletna stran ponavadi ne pokriva mobilnih iger, saj te ponavadi ne ponujajo nekih resnih igričarskih užitkov. A to ne pomeni, da smo strogo naravnani proti take sorte špilom in če se pojavi kaj zanimivega in unikatnega, si vsekakor zasluži našo pozornost.

In ko smo slišali za mobilni naslov Scratch Wars, igro, ki združuje mobilno tapkanje z dejanskimi fizičnimi elementi, smo zadevo nemudoma morali testirati. Navsezadnje so digitalne igre eno, a vsi vemo kakšen je užitek poraziti kolega v monopoliju, kjer lahko praktično okušaš solze svojega nasprotnika.


Razvojna ekipa: Notre Game
Založnik: Notre Game
Platforme: Android, iOS
Play StoreLINK
Cena: Brezplačna

Žanr: Mobilna igra s kartami


VIDEO RECENZIJA


Scratch Wars prihaja iz Češke in nedolgo nazaj je bila igra omogočena tudi v Sloveniji. Igramo jo lahko na Android ali iOS napravah in mobilna igra je za igranje povsem brezplačna. Vendar se naslov od drugih sorodnih naslovov loči predvsem po fizičnih elementih.

Preko spletne trgovine namreč lahko naročite fizične karte in potem se igra transformira v nekaj povsem drugega, v nekaj, kar lahko igrate s prijatelji.

Zagotovo največja privlačnost igre so fizične karte, preko katerih lahko igro igrate v živo ali pa jih prenesete v aplikacijo.

Pa pojdimo po vrsti.

Potem, ko v paketu prejmete karte, odprete lično zapakiran zavojček in ven vzamete karte. Te najprej ne izgledajo nič posebnega, a počasi, saj jih je najprej potrebno spraskati. Za to se priporoča uporaba priloženega praskala in ne kovinskih predmetov kot so denimo kovanci, saj lahko s tem poškodujete karto. In tega si ne želite, saj je čisto vsaka karta unikatna. Razvijalec pravi, da na celemu planetu ne obstajata niti dve, ki bi bile povsem enaki. Podobe so morda iste, a se razlikujejo statistike in sama moč karte.

Ko smo že pri unikatnosti podobic, te se delijo tudi glede na redkost. Poleg običajnih kart obstajajo tudi takšne, katere posedujejo moč +7 ali pa celo +8. To so zelo močne karte in na celem svetu obstaja zelo malo primerkov. Če takšno zadevo dobite, jo tudi obdržite, saj predstavljajo pravo zbirateljsko vrednost, vredno veliko denarja.

Junake lahko skenirate in nato prenesete v igro, vsak od njih pa ima unikatne statistike.

Fizične karte pa niso uporabne samo za obračune v resničnemu svetu, saj imajo na sebi natisnjeno QR kodo. To skenirate preko svoje mobilne naprave in kar naenkrat vaš junak zaživi tudi v virtualnem svetu!

Igra je prevedena v slovenščino a ne povsem. Nekaj teksta je še vedno v angleščini, vendar so tiste glavne zadeve prevedene, tako da bo znal vsak odigrati igro, pa četudi mu angleški tekst ostaja neznanka.

Scratch Wars vsebuje uvajalni del, kjer igramo spopade proti umetni inteligenci. Izberete lahko svojega junaka, ga opremite z različnimi orožji in se nato podate v spopad.

Bojevanje je potezno  in glavna naloga je, da vašemu nasprotniku izbijete zdravje na 0. To lahko storite tako, da ob vsaki potezi zavrtite kolo in nato vam bo igra naključno pripiše različno dejanje. Pomembno se je zavedati, da vsak vrtljaj zahteva energijo in ko jo enkrat izberete, je na vrsti vaš nasprotnik. Kolo sreče se lahko ustavi na različnih  poljih: lahko denimo naletite na obnovo energije, past, kombinirani udarec ali pa neposredni napad.

Včasih naletite na močno izurjene igralce, ki vam znajo pokazati kakšen dodaten trik.

Igranje ni preveč zakomplicirano in za igranje se lahko poslužite različnih naprednih taktik kot je denimo postavljanje pasti ali pa kombiniranje udarcev. Veliko vlogo igra tudi del dneva, v kateremu se spopad odvije. Če denimo napadate ponoči, boste imeli različne bonuse kot pa podnevi.

Še eno pomembno dejstvo so naša orožja. V bitko lahko naenkrat vzamemo več njih in vsaka od njih vsebuje svojo moč. Napadete lahko nasprotnikovo orožje, enako pa lahko stori on vam, zato je pametno s sabo nositi rezervo. Bolj ko stopnjujete svojega junaka, več opcij boste imeli v bitkah, ki proti živim nasprotnikom niti ne trajejo predlogo. K srečo ima igra dovolj igralcev, tako da boste za iskanje spopada ponavadi porabili okoli 30 sekund, posamezno bitko pa boste lahko odigrali v manj kot desetih minutah.

Uporabniški vmesnik je preveč nametan, tako da bi mu prav prišlo nekaj sprememb.

Scratch Wars je zanimiv krajšalnik časa, ki ga lahko igrate tako na tablici kot tudi na telefonu. Uporabniški vmesnik je malce zmeden in morda bi razvijalec lahko malce bolje razložil vse igralne mehanike.

Kljub temu gre za nekaj svežega in če ste zbiratelj, ki ceni lepo obarvane sličice, potem se vam igro splača vsaj preizkusiti. Več podrobnosti lahko najdete v priloženem videu, igro pa si lahko brezplačno prenesete iz sledeče povezave.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Zanimiv poskus združitve mobilne igre s fizičnimi elementi pravih, igralnih kart. Scratch Wars se vsekakor splača vsaj preizkusiti, zbiratelji pa boste zagotovo navdušeni nad praskajočimi kartami.Mobilna igra s fizičnimi kartami?! Predstavljamo Scratch Wars!