Star Wars: Fallen Order podrl rekord za najhitreje prodajani naslov iz Star Wars franšize

Glej no glej. Založnik EA in razvijalec Respawn sta včeraj ponosno objavila, da se nedavno izdana igra Star Wars: Fallen Order prodaja zelo dobro. No, ne samo dobro, igra je podrla dva pomembna mejnika v prodaji.

Postal je najhitreje prodajani naslov Star Wars naslovov v prvih dveh tednih od izida, na PC-ju pa je doživel najboljšo začetno prodajo od vseh Star Wars iger sploh. To je zelo zanimivo in je še en dokaz, da igralci hočejo enoigralsko vsebino, katera ne vsebuje prav nobenega večigralstva ali pa mikrotransakcij. To smo mi igralci že itak vedeli, sedaj pa to ve tudi EA, ki je v igričarski industriji znan po svojih oderuških mikrotransakcijah in rinjenju v “Live Service” model, ki pa zdaj ni več tako popularen kot je bil nekdaj.

Dobri prodaji ni pripomoglo samo dejstvo, da je Fallen Order dejansko kvaliteten naslov in da je dobil dobre ocene pri praktično vseh kritikih, ampak tudi to, da se je EA po vseh teh letih znova vrnil na Steam. Fallen Order je namreč njihova prva igra, ki se je pojavila tudi na Steamu in če želiš dobro digitalno prodajo svojega naslova, so se zagotovo odločili za pravo trgovino.

Upamo, da je bila to lekcija za EA in tudi ostale pogoltne založnike in morda bomo v prihodnosti dobili še več takšnih kvalitetnih izdelkov, ki ne bodo prežali na uporabnikov vsak evro.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime