Dobili smo prve prave slike PlayStation 5 konzole ter Dualshock 5 kontrolerja

Še kakšno leto nas loči od nastopa konzol naslednje generacije in za PlayStation 5 so se v preteklosti že pojavile prve slike patenta, ki so prikazovale bizarno obliko nove konzole. To je Sony kasneje potrdil za uradno, včeraj pa je na medmrežje pricurljala nova slika, ki prikaže dejansko konzolo na povsem običajni mizi.

PlayStation 5 ima vsekakor zanimivo obliko. Narejen je v obliki rimske številke 5, Sony pa je to unikatno obliko izkoristil, da je povsod namestil ventilatorje. To seveda ni čudno, saj bo naslednja generacija precej močna in dobra ventilacija je nuja proti pregrevanju. Je pa zadeva masivna, saj zaseda skoraj polovico mize, tako da tole ne bo ravno prenosljivi Switch.

A poleg same konzole smo na ogled dobili tudi novi kontroler Dualshock 5. Sony se očitno drži načela: “Če ni pokvarjeno, ne popravljaj.” DS 5 se na videz praktično ne razlikuje od predhodnika, kontroler pa naj bi imel vgrajeni mikrofon, ki naj bi nadomestil svetlečo lučko na zadnji strani.

Treba se je zavedati, da je tole samo razvijalski prototip in ni nujno, da bo takšen tudi finalni izgled konzole. Prototipi se namreč ponavadi narejeni tako, da so funkcionalni in da lahko razvijalci zanj pričnejo optimizirati igre, medtem ko se vizualna podoba oblikuje kasneje. A tudi prototipna oblika je zaenkrat navdušila igralce in morda jo Sony obdrži tudi za konec.

Da prototipni izgledi ne nakazujejo finalno podobo konzole vam pove zgornja slika prototipa PlayStation 4.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime