AMD popolnoma nadvladal Intel

Da je AMD zadel v polno s svojimi Ryzen procesorji vemo vsi. Še pri meni, ki svojega PC-ja ne nadgrajujem ravno pogosto, sedaj v domači škatlici pridno brni Ryzen 3600, razlog za nadgradnjo pa je bila res udobna cena.

In tega mnenja nisem samo jaz, saj so procesorje rdečega tabora požegnali očitno vsi. Največji prodajalec tehnološke robe v Nemčiji, Mindfactory, je nedavno pokazal nekaj svojih prodajnih številk in te so pokazale skoraj absolutno prevlado AMD-ja nad Intelom.

Prodaja AMD procesorjev je bila že v oktobru nad pričakovanji, saj je takrat AMD zastopal 78% vseh prodanih procesorjev, novembra pa je ta delež narasel na kar 82%. To pomeni, da je Mindfactory novembra razposlal okoli 25.000 AMD produktov in le okoli 5000 Intel procesorjev.

A Nemci niso edini, kjer vlada AMD, saj tudi iz Amazonovih polic Ryzen procesorji kar letijo. Med najbolj prodajanimi procesorji prvih deset mest zasedajo samo AMD izdelki, medtem ko se Intel pojavi še le na 11. mestu z Intel Core i9-9900K in 12. z Intel Core i7-9700K.

Na Amazonu boste morali med najbolje prodajanimi procesorji kar dobro pogledati preden najdete kakšen Intel izdelek.

V prodajo najbolj letijo Ryzen R7 3700X in Ryzen R5 3600X procesorji, kar ni presenetljivo, saj ponujajo največji izkoristek denarja za svojo strojno zmogljivost.

Ryzen vlada tudi v Sloveniji, saj spletna trgovina EIGRE.si beleži lepo prodajo AMD izdelkov. Tako kot drugod so najbolj zaželeni 3600x in 3700x procesorji, kupci pa se pri njih lahko še veselijo brezplačne igre The Outer Worlds ali pa Borderlands 3.

Intel pred sabo nima lahkega dela. Še vedno niso presedlali na 10nm proizvodnjo in ta je zaenkrat napovedana za konec leta 2020, medtem ko lahko 7nm procesorje pričakujemo šele nekje v 2021 ali celo 2022. Tako modremu taboru ne ostane drugega kot pa sekanje cen ali pa jim zna konkurent povsem prevzeti trg namiznih procesorjev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime