Vatikan ima sedaj svoj Minecraft strežnik

Robert Ballecer je zanimivo ime. Gre za bivšega bloggerja, ki je pisal predvsem o tehnologiji, od takrat pa si je nadel svečano črno obleko in je sedaj duhovnik v Vatikanu.

A Robert vseeno ostaja navdušenec nad tehnologijo in septembra je vse svoje sledilce na Twitterju vprašal, za katero igro naj v Vatikanu postavi kakšen strežnik. Na izbiro je dal preživetvene in ustvarjalne igre tipa RUST, Ark, Minecraft ter, presenetljivo, Team Fortress 2.

Njegovi sledilci so se spravili glasovanju in na koncu je s 64% glasovi zmagal Minecraft. Ta je nekako še najbolj “krščanska” igra, ki ne kaže golote ali pa pretiranega nasilja.

Tako ima Vatikan sedaj svoj strežnik in kakor je povedal Robert, je namen tega serverja, da igralci uživajo v okolju, ki ni toksično in je predvsem ustvarjalno. Med igralci želi splesti prijateljske vezi, zato je ogromen poudarek na grajenju skupnosti.

Če vas zadeva zanima in se želite sprostiti na bolj miroljubnem strežniku, lahko tega obiščite preko Minecraft klienta na minecraft.digitaljesuit.com.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime