Kaj se zgodi, če na domačem fotokopirnem stroju poskušaš fotokopirati denar?

Morda se vam zdi fotokopiranje denarja res neumna ideja in to tudi je. Vsak bi med fotokopirani m bankovcem in tistim pravim takoj prepoznal razliko, drugačen pa je seveda tudi papir. A morda se ne zavedate, da fotokopiranje ni tako preprosto opravilo, kot bi si kdo mislil.

YouTube kanal Ceapa Cool je precej nenavaden, saj tip ne dela skoraj ničesar drugega kot pa da na posnetkih fotokopira stvari. Sledilci so mu že dolgo narekovali, naj poskuša fotokopirati denar in sedaj se je tip tega končno tudi lotil.

In rezultati so bili nenavadni. Pri poskusu fotokopiranja bankovca za 50 € so se namreč skozi podobo izrisale bele črte in kopija je bila seveda še bolj neuporabna kot sicer. Fotokopirni stroji imajo očitno v sebi vgrajeno zaščito, ki jim preprečuje fotokopiranje denarnih valut. To je ugotovil tudi Ceapa Cool, ki je nato izgruntal tudi izvor te zaščite. Gre za majhne pikice na bankovcu, katere so znane pod imenom “omron rings”. Ko te male obročke prekrijemo, poteka tiskanje povsem normalno.

Zanimivo je tudi, da ima podobno zaščito vgrajeno tudi priljubljeno orodje Photoshop. Pri poskušanju urejanje slike bankovca boste naleteli na spodnjo napako, tako da se boste spletni kriminalci za svoje ponaredbe malce bolje potruditi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime